Câți bani a trimis un site de adulți pentru bugetul Ucrainei. Puțini oameni se așteptau la asta

Câți bani a trimis un site de adulți pentru bugetul Ucrainei. Puțini oameni se așteptau la asta
Onlyfans, ajutor pentru Ucraina

Mai multe companii din întreaga lume au donat sume mari de bani către Ucraina, pentru a o sprijini împotriva Rusiei. Recent, un site de adulți a trimis pentru bugetul țării 9 milioane de grivne, adică în jur de 285.000 de euro.

Onlyfans ajută Ucraina

Platforma Onlyfans a transferat fonduri către bugetul de stat al Ucrainei, pentru prima dată în istorie, aproape 285.000 de euro, a anunțat președintele Comitetului Fiscal al Radei Supreme Daniil Getmantsev.

Platforma este folosită, în mare parte, pentru conținut destinat adulților. Onlyfans permite abonaților săi să obțină conținut de la creatori pentru o taxă lunară, taxă pe care orice membru trebuie să o plătească pentru a avea acces la conținut. Potrivit presei din Ucraina, 20% din câștiguri merg către platformă.

„Primele venituri la buget din impozitul pe Google: site-ul OnlyFans, 9 milioane de grivne. Contribuția industriei de divertisment la finanțarea victoriei noastre. Ne așteptăm la următoarele”, a scris Getmantsev.

În luna iunie a anului trecut, Rada Supremă a adoptat o lege care are în vedere „taxa Google”. Prin aceasta, cele mai mari companii care operează în Ucraina trebuie să plătească taxe la bugetul de stat ucrainean.

Cel mai mare ajutor militar și economic oferit Ucrainei

Senatul american a aprobat un ajutor de aproape 40 de miliarde de dolari pentru Ucraina. Proiectul de lege a fost trimis către Casa Albă pentru a fi semnat de președintele Joe Biden. Senatul a votat 86 la 11 în favoarea pachetului militar, iar cele împotrivă au fost ale republicanilor.

„Acesta e un pachet mare și va acoperi cerințele mari ale ucrainenilor în lupta pentru supraviețuire. Prin adoptarea acestui ajutor de urgență, Senatul poate acum spune poporului ucrainean: ajutorul e pe drum. Adevăratul ajutor. Ajutorul semnificativ. Ajutorul care poate asigura victoria ucrainenilor”, a declarat liderul majorității democratice din Senat, Chuck Schumer.

Atunci când președintele SUA va promulga legea, suma totală a ajutorului american pentru ucraineni se va ridica la mai mult de 50 de miliarde de dolari de la începutul invaziei rusești.

Pachetul include următoarele: 6 miliarde de dolari pentru asistență de securitate, armament, echipament și arme, 8,7 miliarde de dolari pentru reaprovizionarea stocurilor de echipament american trimis Ucrainei și 3,9 miliarde pentru operațiunile Comandamentului European.

De asemenea, legislația autorizează încă 11 miliarde de dolari care îi permit lui Joe Biden să aprobe transferul unor materiale și servicii din SUA fără acordul Congresului. Alte 5 miliarde sunt pentru securitatea alimentară globală și 9 miliarde pentru fondul de sprijin economic destinat Ucrainei.