Câţi bani a plătit un turist pentru un burger în Suceava. A rămas fără cuvinte când a văzut nota de plată

de: Ioana Bucur
27 03. 2023

În ultimele luni, în contextul valului de scumpiri, ideea de a savura o masă în oraș a devenit pentru mulți o sursă de stres, o cheltuială în plus. Există însă și surprize. Câţi bani a plătit un turist pentru un burger în Suceava. Bărbatul a rămas fără cuvinte când a primit nota de plată.

Câţi bani a plătit un turist pentru un burger în Suceava

Costurile ridicate ale traiului în Capitală nu mai sunt o noutate pentru bucureșteni, însă, de câțiva ani, clujenii au început să simtă pe propria piele efectele dezvoltării orașului.

Obișnuit cu prețurile destul de ridicate din orașul său, un bărbat din Cluj-Napoca a avut parte de o experiență neașteptată într-un restaurant din Suceava.

De când a deschis meniul localului, a observat că diferenețele erau imposibil de ignorat. Când a venit momentul să comande, a ales un burger cu o porție de cartofi prăjiți. Surpriza cea mare a fost nota de plată, totalul nu a depășit 30 de lei, în condițiile în care, în Cluj, aceeași mâncare ar fi costat între 40 și 50 de lei.

„Halucinant, sincer. Nimic peste 30 de lei. Bine a fost burgerul așa, puțin mai sec, dar am mâncat burgeri în Cluj mai scumpi și mai nașpa”, a spus clujeanul, potrivit Știri de Cluj.

Te-ar putea interesa și: Sfinxul din Banat, locul splendid de care prea puţini turişti au habar. E magic, trebuie să ajungi măcar o dată în viaţă aici

„Halucinant, sincer”

Prețurile piperate din Cluj au devenit subiect de glumă în mediul online. Un restaurant din oraș are în meniu un burger din carne de vită Black Angus pentru care clientul trebuie să scoată nu mai puțin de 140 de lei:

„Noroc că lângă burgerul „aurit” se oferă cartofi dulci și două zile nu mai mănânci nimic, ca măcar să renteze prețul”, a spus un turist, pentru sursa citată mai sus.

Clienții pot alege o friptură de vită New York Strip care costă 170 de lei,  un T-bone al cărui preț este de 230 de lei sau un Ribeye cu os de 260 de lei (porția fiind de 400 de grame).

Te-ar putea interesa și: Cât au ajuns să coste alimentele pentru un grătar de weekend: o caserolă cu mici, pâine, muștar și salată