Câți bani a pierdut CFR Cluj, după ce a fost eliminată de Lazio. Patronul Neluțu Varga vrea să-și scoată „pârleala” și cere cinci milioane de euro pe un jucător

de: Sorin Barbu
23 02. 2023

CFR Cluj a spus „adio” cupelor europene și a fost eliminată de Lazio din drumul spre play-off-ul pentru optimile Conference League. Campioana României a ratat șase sute de mii de euro, dar rămâne cu o sumă consistentă după aceste partide. Patronul Neluțu Varga vrea să-l vândă pe Krasniqi, jucătorul care a impresionat în „dubla” cu formația din Serie A.

CFR, la un pas să vândă un jucător foarte important

CFR Cluj a fost eliminată din drumul spre play-off-ul din optimile Conference League, după o „dublă” cu Lazio. Soarta calificării s-a decis în meciul tur, pe „Olimpico” din Roma, când formația italiană s-a impus cu 1-0, în urma golului semnat de Ciro Immobile. În returul din Gruia, oaspeții au avut inițiativa, dar duelul s-a terminat 0-0.

„Nu am avut nicio speranță, dar CFR nu s-a făcut de râs. Fotbalul românesc nu a ieșit pe ușa din spate. Mare brânză nu a jucat, dar rezultatele sunt bune, e o eliminare onorabilă. Eu sunt mulțumit de apărarea CFR-ului. Nu a riscat Petrescu, nu are jucători așa de valoroși pe care să îi bage”, a reacționat Dumitru Dragomir la finalul partidei CFR Cluj – Lazio.

Cel mai bun jucător al campioanei României în această dublă a fost Krasniqi. Jucătorul din Kosovo a ratat situații bune atât în meciul tur, cât și în returul de pe teren propriu. ProSport scrie că Lazio s-a interesat de jucător, iar Neluțu Varga este gata să-l vândă. Patronul a transmis că prețul este cinci milioane de euro, în condițiile în care mijlocașul a fost cumpărat cu o sumă de aproximativ 200.000 de euro.

„Krasniqi poate să orice la orice echipă. fără probleme. Are valoare!”, a declarat Dan Petrescu la conferința de presă.

Câți bani a câștigat CFR Cluj din meciurile din Europa

CFR Cluj a pierdut 600.000 de euro pentru că nu s-a calificat, iar jucătorii au ratat 200.000 de euro, prima totală promisă de conducătorii grupării ardelene. Aventura europeană a adus însă sume importante în conturile unui club măcinat de datorii.

Campioana României a câștigat 1.500.000 de euro pentru victoriile obţinute în grupele Conference League şi 166.000 de euro pentru remiza cu Ballkani. UEFA a mai acordat 325.000 de euro clubului patronat de Neluţu Varga pentru faptul că a încheiat grupa pe locul doi. La acești bani se adaugă trei milioane de euro pentru calificarea în grupele competiției. Suma totală este generoasă: 5.231.000 de euro.

În confruntarea de astăzi, CFR Cluj a atins o bornă importantă. A jucat meciul 100 în cupele europene și a devenit a treia echipa din România care reușește această performanță.