Câți bani a câștigat Sorana Cîrstea la US Open 2020. Suma e colosală: a luat de 7 ori mai mult decât Simona Halep la Praga

de: Andrei Simion
06 09. 2020

Sorana Cîrstea a fost eliminată dramatic în turul 3 la US Open 2020, după ce a fost învinsă duminică de Karolina Muchova. Sorana a avut trei mingi legate în tiebreak-ul din deicisv. Asta după ce a avut și 5-3 și servise pentru a obține calificarea în optimile de finală. Jucătoarea din Cehia, favorită 20 a competiției, a revenit de fiecare dată și s-a impus în cele din urmă cu 9-7 în tiebreak.

Sorana Cîrstea a obținut 163.000 de dolari pentru calificarea în turul 3 la US Open 2020. Tecău şi Rojer primesc şi ei cel puţin 91.000 de dolari

Dar pentru Sorana Cîrstea, calificarea în turul 3 la US Open rămâne o realizare notabilă. În special datorită victoriei spectaculoase din runda a doua, cu favorita numărul 9 de la Flushing Meadows, Johanna Konta. Practic și-a egalat cea mai bună performanță la US Open, iar pentru asta va încasa și un premiu foarte mare. Un cec în valoare de 163.000 de dolari primește Sorana din partea USTA.

Suma este cu atât mai impresionantă dacă ținem cont că premiile oferite în tenis, și în sport în general, au scăzut după izbucnirea pandemiei de coronavirus. Ca un exemplu, Simona Halep a primit doar 25.000 de dolari pentru titlul pe care l-a câștigat la Praga, în luna augusut. O sumă de aproape șapte ori mai mică, deși Simona a mers până la capăt în competiției. Ce-i drept, vorbim despre un turneu de categorie WTA International.

Cei doi învingători din probele de simplu din acest an vor încasa premii în valoare de 3 milioane de dolari de fiecare. Horia Tecău este și el în cursă pentru a obține o sumă foarte bună, chiar dacă la dublu nu se oferă sume la fel de mari. Pentru victoria de ieri, cu Sebastian Cabal și Robert Farah, favoriții 1, Tecău și Rojer primesc un cec în valoare de 91.000 de dolari. Dacă vor reuși să mai obțină un succes, și să ajungă în semifinale, cei doi își asigură un cec de 130.000 de dolari. În fine, finaliștii primesc 240.000 de dolari, iar câștigătorii trofeului ajung să ia chiar 400.000 de dolari.