Câți angajați au votat să nu se mute la DSU. Raed Arafat, față în față cu cifrele: „Informaţii false, incorecte”

de: Bișinicu Andreea
07 05. 2022

Raed Arafat vorbește despre câți angajați ar fi votat să nu se mute la DSU. Secretarul de stat a distribuit un mesaj kilometric pe rețelele sociale, în care trage un semnal de alarmă pentru toți românii. Care ar fi adevărul din spatele informațiilor publicate de Ministerul Sănătății privind referendumul angajaților serviciilor de ambulanță.

Câți angajați ar fi votat să rămână sub coordonarea Ministerului Sănătății

Raed Arafat susține că a încercat dintotdeauna să evite conflicte în perioada delicată pe care o traversează România.

Recent, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a rupt tăcerea privind referendumul organizat de Ministerul Sănătății, prin intermediul căruia angajații ar fi votat să nu se mute la DSU. Raed Arafat a distribuit cifrele.

„Am incercat, si incerc in continuare, sa evit un conflict care sa consume timp si energie si care sa faca mai mult rau decat bine, mai ales intr-o perioada incarcata si dificila pentru noi toti.

Avand un razboi la granita tarii si aparand noi provocari in fiecare zi sau saptamana care necesita, si ne obliga, sa intarim sistemele noastre de raspuns la urgenta, nu sa le slabim si sa le dezintegram pentru satisfacerea unor orgolii sau implinirea unor promisiuni cu interes electoral sau personal.

Totuși, când in continuare sunt comunicate informatii false, incorecte, inducatoare in eroare, fiind anuntate idei si proiecte ce pot impacta negativ activitatile din sistemul de urgenta pe termen mediu si lung (…), consider ca am obligatia de a veni cu explicatii, chiar daca acest lucru este deranjant pentru unele persoane.

Informatia data chiar prin comunicatul Ministerul Sanatatii despe un asa zis referendum realizat de sindicatul Serviciilor de Ambulanta, prin care angajatilor li s-au dat tabele nominale sa opteze pentru doua variante sub semnatura, unde se mentioneaza o cifra de 7.833 din 7.924 de angajati ai Serviciilor de Ambulanta care ar fi votat sa ramana la Min. Sanatatii si sa ne se mute la DSU.

Au uitat sa spuna ca serviciile de ambulanta au un total de aproximativ 13.000 angajati iar referendumuri despre politici publice realizate de sindicate si prezentate si sustinute de ministere inca nu am vazut de cand lucrez la acest nivel.

Este ceva contrar oricaror reguli cand autoritatea statului, in cazul nostru Ministerul Sanatatii, isi bazeaza deciziile de politica publica pe referendumuri indoielnice realizate de sindicate.

Mesajul lui Raed Arafat pentru cadrele medicale și angajații sistemului sanitar din România

Raed Arafat a subliniat faptul că nu ar fi cerut în niciun act normativ să preia angajații de la Ambulanță la Ministerul de Interne.

Nu vor sa puna sindicatele sa intrebe angajatii din sistemul sanitar daca vor sa mai munceasca pentru salariile lor sau daca doresc sa primeasca salariile fara a mai merge la munca sau eventual sa primeasca salariul dar sa nu mai faca garzi si sa nu mai lucreze in weekend, este posibil sa aiba surprize la ce rezultate ar avea un astfel de referendum.

Si asa, ca fapt divers, unde am spus noi, si in ce act normativ am scris, ca vrem sa preluam angajatii de la Ambulanta la Ministerul de Interne, poate ni-l arata cineva.

Sindicatele au un rol foarte important din punct de vedere social, unul care nu poate fi negat si trebuie respectat, dar nu am mai vazut ca el sa stabileasca politicile publice unor ministere prin referendum.

Mesajul meu catre colegii din sistemul integrat de urgenta, medici, asistenti, pompieri, paramedici, piloti si ambulantieri, este de a ramane uniti si de a nu se lasa indusi in eroare si manipulati de unele grupuri de interese.

Sunt convins ca vom trece si peste acest moment creat artificial, dar care se poate transforma intr-o amenintare reala asupra sistemului integrat de urgenta.”, a scris secretarul de stat pe Facebook.