06 oct. 2022 | 12:04

Câte zile trebuie să ții varza pentru murare. Așa se acrește cel mai bine

Diverse
Câte zile trebuie să ții varza pentru murare. Așa se acrește cel mai bine
Dupa cate zile se acreste varza murata

Câte zile trebuie să ții varza pentru murare, potrivit gospodinelor pricepute. Varza murată se face delicioasă și va ține mult timp doar dacă se țin cont de câteva sfaturi atunci când aceasta se bagă la butoi. Cum se acrește cel mai bine varza, vezi în rândurile de mai jos.

În câte zile este gata varza pusă la murat. Când este bună de făcut sarmale

Atunci când gospodinele pregătesc varză murată țin cont de câteva reguli bine stabilite. De asemenea, un alt lucru important pentru varza pusă la murat este și temperatura la care aceasta este păstrată.

Astfel, pentru murare rapidă este nevoie de o temperatură de 25 de grade, iar varza va fi gata după aproximativ șapte zile. La fiecare grad sub cele 25 de grade Celsius se adaugă patru zile la timpul nominal de murare. Astfel, la o temperatură de 20 de grade varza se va mura în 17 zile. Temperatura optimă de murare pentru varza de iarnă este de 18 grade Celsius. În acest fel varza va fi numai bună de gătit în 21 de zile.

Cu cât temperatura este mai mică cu atât varza se murează mai greu

Dacă doriți să faceți varză murată la o temperatură de 5 grade Celsius, trebuie să știți că aceasta va deveni acră după 87 de zile, adică aproximativ trei luni. Astfel, contează foarte mult  unde depozitați varza pusă la murat. Dacă locul este rece, luați în calcul să o puneți mult mai devreme la murat, astfel încât să numai bună pentru sarmalele de Crăciun.

După ce se procesul de fermentație lactică s-a încheiat, varza murată se păstrează pentru timp îndelungat la temperaturi mai mici de 15 grade Celsius.

De ce se ține cont atunci când se pune varză la murat

Conform gospodinelor pricepute, cele mai importante trei lucruri de care trebuie să ții cont atunci când pui varză la murat sunt: concentrația soluției de apă cu sare, temperatura la care are loc fermentația, precum și ca procesul de fermentație să aibă loc în condiții anaerobe.

De asemenea, pentru un gust deosebit al verzei murate, specialiștii spun că e bine să punem ardei iuți printre verze, În plus, foarte important este să ne asigurăm că între verze nu există spațiu. De asemenea, varza trebuie scobită cât mai adânc pentru ca saramura să pătrundă mai facil dinspre interior către frunze.

Îndepărtează bine cotorul și folosește doar sare grunjoasă

În cazul în care nu se îndepărtează cotorul cât mai bine, varza se va mura mai greu dinspre exterior, riscând ca zona din mijloc să rămână neacră și tare.

Nu în ultimul rând, concentrația de sare la varza murată trebuie să fie de o lingură cu vârf la fiecare litru de apă. De asemenea, sarea trebuie să fie neapărat grunjoasă.

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Românii, avertizați de șeful ANPC. Mare atenție la ce cumpărați de sărbători
EVZ.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
Ungaria a luat fața României. Ungurii ne-au umilit din nou
Capital.ro
Mercur a ieșit astăzi din retrograd. Toate zodiile trebuie să fie atente la ce urmează | Date importante care ne influențează viața
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
ANAF face CONTROALE în BLOCURI! PROPRIETARII de apartamente sunt VERIFICAȚI
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro