Câte zile sunt buni cârnaţii după preparare. Cel mai bine se păstrează în congelator
Dacă și tu ești în pană de idei și nu știi cum să păstrezi cârnații de casă în așa fel încât să nu se strice rapid, ai ajuns la locul potrivit. Există mai multe metode de depozitare a preparatului, în funcție de starea lui: proaspătă sau uscată, afumată. Află în rândurile de mai jos despre ce este vorba.
Câte zile sunt buni cârnații de casă, de fapt
De sărbătorile de iarnă, gospodinele au pus pe masă, printre alte bucate alese, cârnați de casă. Acum, când Crăciunul și Revelionul au trecut, cum este de procedat pentru ca preparatul să nu se strice? Acest subiect îl vom aborda pe larg în materialul de astăzi.
Dacă vrei să consumi cârnați de casă și după Revelion, probabil te-ai întrebat cam care ar fi perioada de valabilitate a produsului. Cârnații proaspeți rezistă la frigider 3-4 zile, nu mai mult. Lucrurile se schimbă însă în cazul în care aceștia sunt uscați bine și afumați.
Citește și: Greșeala pe care o fac românii când usucă cârnații. Câtă sare trebuie pusă, de fapt
Înainte de a aborda subiectul depozitării cârnaților de casă pentru o perioadă lungă, în condiții de siguranță, trebuie să atragem atenția asupra umidității din frigider. Dacă ai cârnați proaspeți la frigider, ai grijă să nu prindă mucegai din cauza excesului de umiditate.
Cum să păstrezi cârnații de casă la congelator
Cârnații de casă se păstrează cel mai bine la congelator – mai ales dacă vrei să fie comestibili o perioadă lungă de timp. Tot ce trebuie să faci este să îi pui în folie de copt și să-i depozitezi în aparatul electrocasnic. Poți să îi consumi cu încredere în următoarele 9-12 luni.
Chiar dacă sunt congelați în intervalul de timp amintit, cârnații de casă nu își vor pierde aroma. Cei mai experimentați bucătari spun că aceeași metodă se aplică și în cazul slăninei. Aceasta se păstrează tot la congelator, în condiții foarte bune, fără să își piardă gustul.
Alte metode de conservare a cârnaților de casă
O altă metodă la care apelau gospodinele pe vremuri – și încă o fac, în zonele rurale – presupunea așezarea cârnaților de casă în untură, la garniță sau în borcan. Pentru ca metoda să fie eficientă, mai întâi se prăjesc cârnații, apoi se pun în borcan. Peste ei se adaugă untură caldă, ce se lasă la răcit treptat.
Citește și: Cât rezistă carnea la garniță. Secretul bunicilor pentru un gust ca în copilărie
Această metodă de păstrare a cârnaților de casă nu va conduce la râncezirea lor. Vei putea consuma cârnații peste iarnă, fără să îți faci niciun fel de grijă. Vor fi pur și simplu delicioși!