Câte vouchere poți folosi în programul Rabla pentru electrocasnice

Autor: Claudiu Surmei - 11:56, 23 mai 2019
Programul Rabla pentru electrocasnice

Dacă te-ai hotărât să îți cumperi televizor, mașină de spălat vase, frigider sau aparat de aer condiționat, o poți face prin programul Rabla pentru electrocasnice. Poți folosi mai multe vouchere de la stat pentru a achiziționa electrocasnice noi, însă doar câte unul pentru fiecare categorie.

Pentru a primi voucherul, care se acordă în funcție de consumul de curent electric, trebuie să dai la schimb un aparat vechi și să nu ai datorii la stat.

„Persoana fizică poate achiziţiona mai multe EEE-uri (echipamente electrice şi electronice – n. red.) în schimbul predării unui număr echivalent de EEE uzate, beneficiind astfel, în mod corespunzător, de mai multe vouchere, dar nu mai mult de unul pentru fiecare categorie”, conform ghidului de finanțare a programului Rabla pentru electrocasnice.

În cadrul programului Rabla pentru electrocasnice, pot fi solicitate vouchere pentru televizoare, mașini de spălat rufe, mașini de spălat vase, frigidere, combine frigorifice, lăzi frigorifice, congelatoare și aparate de aer condiționat fixe sau portabile.

Rabla pentru electrocasnive. Valori vouchere

Programul Rabla pentru electrocasnice prevede acordarea de vouchere după cum urmează:

  • Televizoare: 200 lei pentru televizoare cu eficienţa energetică A și 500 lei pentru televizoare cu eficienţa energetică A+
  • Mașini de spălat vase: 300 lei pentru maşini de spălat vase cu eficienţa energetică A++ și 400 lei pentru maşini de spălat vase cu eficienţa energetică A+++
  • Aparate de aer condiționat: 400 lei pentru aparate de aer condiţionat cu eficienţa energetică A+++ sau A++ (montarea și demontarea se fac pe cheltuiala beneficiarului)
  • Mașini de spălat: 200 lei pentru maşini de spălat rufe cu eficienţa energetică A++ și 300 lei pentru maşini de spălat rufe cu eficienţa energetică A+++
  • Frigidere și lăzi frigorifice: 300 lei pentru frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare cu eficienţa energetică A++ și 400 lei pentru categoria frigidere și lăzi frigorifice A+++

Dacă doriți să beneficiați de vouchere pentru electrocasnice, trebuie să aveți domiciliul în România, vârsta de cel puțin 18 ani, buletin sau carte de identitate și să vă dați acordul pentru prelucrarea datelor personale de către Administrația Fondului de Mediu.