Câte minute trebuie să lași dezinfectantul să acționeze în vasul de toaletă. Îl folosești degeaba dacă nu respecți această regulă

de: Bișinicu Andreea
14 03. 2023

Știai că vasul de toaletă poate adăposti mai puțini germeni decât cei aflați pe periuța de dinți? Atunci când te apuci de curățenia generală, una dintre încăperile care necesită atenție la detalii este baia. Iată cum poți avea o baie curată, într-un timp scurt.

Cât timp trebuie să acționeze dezinfectantul în vasul de toaletă

În materie de alegerea produselor de curățenie, gospodinele trebuie să fie extrem de atente ce soluții cumpără din comerț, citind cu simț de răspundere ce scrie pe eticheta lichidelor procurate.

Pe etichetele soluțiilor este notat dacă au sau nu efect bactericid și sunt eficiente în a omorî microbi și germeni, precum și intervalul de timp în care produsul trebuie lăsat să acționeze.

Specialiștii sunt de părere că nu este suficient să pulverizezi o soluție bactericidă pentru WC-uri, după care să tragi imediat apa.

Pentru baia să fie complet igienizată și dezinfectată, experții îți recomandă să lași soluția de curățat să acționeze până la 15 minute, înainte de a clăti. În caz contrar, ai folosit-o degeaba sau, în cel mai bun caz, ai distrus doar o parte dintre microbi.

Dacă suprafețele tind să se usuce, ele trebuie din nou umezite. Bacteriile mor în momentul în care suprafețele tratate rămân ude atât timp cât are nevoie soluția să-și facă efectul.

Clătirea se face exact în ordinea inversă. Începi cu pereții, zona din jurul vasului, piciorul WC-ului, cazanul de apă, colacul și capacul pe ambele părți și, la final, interiorul, scriu cei de la casa-gradina.ro.

Citește și Produsul pe care să-l torni pe țevile din bucătărie și baie. Te salvează de multe probleme

Cum dezinfectezi eficient vasul de toaletă

Se spune că baia este cartea de vizită a oricărei locuințe și îți poți da seama cât de curată este casa cuiva, în funcție de cât de bine întreținută este încăperea de relaxare. Din acest motiv, baia trebuie să arate întotdeauna impecabil.

Otețul, bicarbonatul de sodiu, lămâia, săpunul, spuma de ras și detergenții sunt cei mai buni prieteni ai tăi în lupta cu îndepărtarea murdăriei de pe cele mai dificile suprafețe din casă sau apartament.

Pentru a scăpa de depunerile de calcar din interiorul vasului de toaletă, trebuie să utilizezi un pahar de detergent lichid de rufe. Acesta curăță perfect toaleta, deoarece conține substanțe care dizolvă murdăria.

Tot ce trebuie să faci este să torni circa o jumătate de cană de detergent de rufe cât să acopere toată suprafața toaletei. Lasă soluția timp de 20 de minute să acționeze și vei vedea că rezultatele se vor vedea aproape imediat.

Citește și Produsul banal din bucătărie care îţi face ca nouă perdeaua de duş. E varianta ieftină şi sigură