Câte minute trebuie să fierbi orezul pentru cel mai bun gust. Greșeala pe care o fac gospodinele

de: Sabina Anastasia
01 12. 2022

Orezul este un produs alimentar ușor de preparat, atât timp cât se respectă anumite reguli de bază. Una dintre acestea are legătură cu timpul de fierbere al cerealelor. Află în rândurile de mai jos câte minute trebuie să fierbi orezul pentru cel mai bun gust. Ce greșeală trebuie să eviți să faci data viitoare.

Câte minute trebuie să fierbi orezul pentru cel mai bun gust

Pentru ca orezul să fie gătit foarte bine și să iasă gustos, trebuie să ținem cont de câteva reguli de bază importante. În primul rând, trebuie întotdeauna spălat foarte bine înainte de a fi pus în cratiță. Recomandat este să fie spălat în mai multe ape, sub jetul de la robinet. Nu trebuie să folosești apă caldă pentru această sarcină.

Pune, apoi, orezul spălat într-un vas încăpător de bucătărie, pe care să îl pui ulterior pe foc. Adaugă peste orezul spălat apă fiartă. Atenție! Dacă vrei ca bobul de orez să fiarbă bine, nu lăsa apa să se încălzească în cratiță. Trebuie neapărat să o adaugi fierbinte deasupra orezului.

După ce pui cratița pe foc, lasă orezul să fiarbă doar pentru patru minute. Nici mai mult, nici mai puțin. Ulterior, toarnă apa cu orez într-un ceaun mare și fierbe, sub capac, amestecul, pentru încă un sfert de oră. Doar așa mâncarea va avea cel mai bun gust.

Orezul fiert poate fi gătit sub diverse forme, în funcție de rețetă. Poate fi consumat atât ca desert, alături de alte produse dulci, sau în mâncăruri precum pilaf. În rândurile de mai jos îți vom explica, pas cu pas, cum să gătești orez cu lapte. Pentru ca bobul de orez să fie foarte bine fiert, este indicat să ții cont de sfaturile pe care ți le-am oferit mai sus.

Rețetă simplă și gustoasă de orez cu lapte 

Ingrediente:

  • 200 g orez
  • 250 ml apă
  • 750 ml lapte
  • 120 g zahăr
  • ½ păstaie vanilie sau 1 linguriță extract sau 1 plic zahăr vanilat
  • o priză bună de sare.

Mod de preparare:

  1. Se despică păstaia de vanilie și se răzuiește miezul din ea.
  2. Se pune într-o cratiță orezul uscat cu 250 ml de apă.
  3. Se adaugă un vârf de cuțit de sare.
  4. Se fierbe amestecul, la flacără medie, pe aragaz, ținând cont de indicațiile oferite în prima parte a articolului.
  5. Se toarnă, după fierberea orezului, 750 ml de lapte.
  6. Se adaugă, la final, zahărul.
  7. Se mai lasă compoziția la fiert pentru patru minute.

Citește și: Cum fierbi orezul corect, de fapt. Detaliul care schimbă tot, fă asta înainte să-l pui în apă

Orezul cu lapte se poate servi cald, dar și rece. Preparatul poate fi consumat alături de diverse dulcețuri, gemuri sau marmelade.