Câte minute se prăjește peștele pe fiecare parte, de fapt. Secretul celor mai cunoscuți bucătari
Cu toate că există o mulțime de modalități prin care se poate găti peștele, modalitatea preferată a românilor este aceea ce a-l prăji. Așadar, cei mai mulți preferă să savureze peștele în acea crustă crocantă și delicioasă. Cu toate acestea, trebuie să știi cât timp să lași peștele pe foc, la prăjit, pentru a obține preparatul perfect. Iată ce spun bucătarii iscusiți.
Câte minute se prăjește peștele pe fiecare parte
Peștele poate fi preparat folosind aproape orice tip de metodă de gătit, inclusiv coacerea, gătirea la abur, prăjirea, grătarul, prăjirea sau gătirea lentă. Când îl prepari, însă, trebuie să ai grijă să nu îl lași prea mult pe foc, pentru că vei ajunge să mănânci o simplă carne uscată, cu un gust fad.
Cum metoda de preparare a peștelui preferată de mulți este prăjirea, în rândurile de mai jos îți vom dezvălui câteva trucuri secrete ale marilor chefi bucătari. Află ce tip de pește să alegi, dar și cât timp ar trebui să îl lași la făcut.
Regula de aur pentru o crustă crocantă
În primul rând, pentru ca rezultatul final să fie unul absolut delicios, trebuie să știi ce pește să alegi. Optează pentru unul care nu este foarte gras. În același timp, evită să prăjești somonul sau crapul, pentru că vor avea un gust greu. Cele mai indicate specii sunt: păstrăv, cod, macrou, doradă sau orice tip de pește slab.
În continuare, curăță-l bine și spală-l cu apă rece, după care tamponează-l cu hârtie de bucătărie, pentru a îl usca. Presară apoi sare pe toate părțile, și bucățile de pește la „odihnit”, preț de 10-15 minute. Următorul pas este porționarea lui, pentru că cel mai bine se prăjește pe bucăți. Fie în filetezi, fie îl tai în bucăți potrivite.
Combină mai apoi 2 părți de mălai și o parte de făină într-un bol, trecând fiecare bucată prin acest amestec. Așa va căpăta peștele acea crustă crocantă, așadar asigură-te că îl acoperi bine, pe toate părțile. Pune o o tigaie cu ulei pe foc și, când acesta este încins, adaugă bucățile de pește.
Indicat este ca acestea să fie prăjite la foc mediu, timp de 10-15 minute pe fiecare parte, în funcție de cât de groasă este bucata. Nu întoarce peștele de mai multe ori, pentru că se poate rupe. O singură dată este suficient, după ce s-a rumenit pe jumătate.