Câte linguri de griș se pun la găluște, de fapt. Aici greșesc cele mai multe gospodine, de asta ies tari
România se poate mândri cu o serie de preparate tradiționale, care pe cât sunt de delicioase, pe atât sunt mai greu de preparat. La capitolul supe și ciorbe, cea mai preferată de către români este supa de găluște. Cu toate că vorbim despre o rețetă veche de supă, nu este deloc simplu de executat, mulți se feresc de ea, știind clar că vor da greș. Foarte multe gospodine întâmpină probleme atunci când vor să o gătească, de aceea aceasta se face destul de rar. Cea mai mare provocare constă în prepararea găluștelor. Află cum poți găti cele mai pufoase și delicioase găluște.
Rețetă de supă de găluște
Supele se află pe lista preparatelor preferate de către români. Foarte multe gospodine optează pentru gătirea unei supe de pui. Pentru un plus de savoare, foarte multe preferă să aduage și găluște de griș. Foarte mulți oameni întâmpină greutăți în a le pregăti. Însă, bucătarii experți vin cu o serie de sfaturi și de trucuri pentru bucătarii afalți la început de drum. Pentru prepararea găluștelor ai nevoie de două ouă, cinci linguri de griș și sare.
Primul pas constă în spargerea și amestecarea celor două ouă. După ce compoziția se omogenizează, se adaugă treptat câte o lingură de griș. Următorul pas constă în amestecarea ingredientelor până când acestea se încorporează.
Cum se fac găluștele din griș?
Gospodinele au două varinate prin care pot prepara găluștele. Prima dintre ele constă în udarea lingurei cu supă. După ce acesta este suficuient de umedă, se ia cu ea din compoziție. Găluștele obținute se pun în supă. Însă, înainte de a face galuștele este necesar să dați focul la o viteză mică.
O ală metodă constă în folosirea a două linguri pentru facerea găluștelor.După ce găluștele sunt făcute, vasul se acoperă cu un capac. Supa alături de găluște se lasă la fiert timp de 10 minute. După ce trec cele 10 minute, oprim focul și punem 1/2 pahar de apă rece. Punem capacul pentru încă 10-15 minute. Trebuie să ții cont de faptul că găluștele se vor dubla la fierbere.
Nu este indicat să folosești în preparea găluștelor praf de copt sau bicarbonat. De asemenea, evită să folosești pentru prepararea mâncărurilor, produse tip vegeta. Acest condiment are un conținut ridicat de sare, aditivi sintetici și alte chimicale.
Te-ar putea interesa și: Ce puneau bunicile în compoziția de găluște. Așa nu vei mai da gres niciodată, vor ieși mari și pufoase