Câte linguri de griş se pun, de fapt, în găluşte. Aşa ies perfecte, detaliul care le poate strica imediat
România se poate lăuda cu unele dintre cele mai gustoase preparate. Printre acestea se numără și supa de găluște. În momentul în care vor să o prepare, acestea întâmpină o serie de dificultăți. Cele mai problematice sunt găluștele. Bucătarii experți vin cu o serie de sfaturi pentru obținerea unor găluște delicioase. Iată ce spun profesioniștii!
Secretul celor mai bune găluște
Pentru realizarea celor mai bune găluște e necesar să ții cont de cantitățile folosite. Pentru obținerea găluștelor iubite și îndrăgite de toată familia, este necesar să folosești o cantitate exactă de griș.
Dacă nu respectați cantitățile, găluștele vor fi fie mai tari sau fie se vor sfărâma cu rapiditate. Potrivit rețetei tradiționale, e necesar ca grișul și oul din compoziție să aibă o cantitate identică. Pentru măsurare oului, poți folosi un cântar de bucătărie. După ce măsori cantitatea oului, poți pune grișul.
Te-ar putea interesa și: Ingredientul pentru cea mai bună ciorbă de roșii cu găluște. Așa îi dai gustul ca la bunica
Câte linguri de griș se pun la găluște
Dacă nu ai un cântar de bucătărie la dispoziție, venim în ajutorul tău. Potrivit experților, la un ou de dimensiuni medii, vei avea nevoie în jur de cinci lingurițe de griș. Nu uita să adaugi sare în compoziție. Dacă-ți dorești ca găluștele să iasă pufoase, puteți adăuga un vărf de bicarbonat de sodiu.
Pe lângă aceste ingrediente, vei mai avea nevoie și de:
- 50 gr de unt
- 2 ouă
- 150 ml de lapte
- 300 gr de griș
- 1 linguriță de praf de copt
- un vârf de bicarbonat de sodiu
- sare și piper după gust
Te-ar putea interesa și: Reţeta lui Chef Sorin Bontea de supă de găluşte. Ingredientul secret care schimbă tot, aşa o face de ani de zile
Primul pas constă în punerea unei oale cu aproximativ doi litri de apă la fiert. Pentru un gust mai bun, aduagă în apa pe care ai pus-o la fiert și o linguriță de sare. Într-un bol pune untul, cele două ouă, sarea și piperul și amestecă-le bine.
Ulterior, adaugă laptele, grișul, praful de copt și bicarbonatul de sodiu. Amestecă foarte bine ingredientele până când se omogenizează. După ce apa a fiert, poți lua câte o lingură din compoziție și o poți scufunda în aceasta. Când acestea se ridică la suprafață, înseamnă că sunt gata.
Te-ar putea interesa și: Cum se fac găluștele din făină. Secretul ca să iasă moi și pufoase, nu vei da greș niciodată cu această rețetă