Câte ingrediente trebuie să aibă un produs din comerţ pentru a fi sănătos. Mihaela Bilic: „Nu îl mai cumpăraţi”
Citirea etichetei produselor alimentare este extrem de importantă, indiferent de modalitatea prin care se face achiziționarea lor: fizic sau online. Află din rândurile de mai jos cum să identifici și să alegi produse sănătoase! Mihaela Bilic vine cu sfaturi importante pentru consumatori.
Câte ingrediente trebuie să aibă un produs din comerţ pentru a fi sănătos
În multe țări din lume, calitatea produselor alimentare este strict monitorizată și reglementată de stat, potrivit cerințelor și normelor de securitate alimentară.
Cu toate acestea, există state în care legea nu interzice comercializarea produselor de calitate inferioară, ci mai degrabă ambalarea lor corespunzător, în așa fel încât cumpărătorul să poată citi ușor ambalajul și să poată decide el singur dacă îl va procura/consuma sau nu.
De aceea, recomandarea principală a specialiștilor este ca toți consumatorii să știe să citească corect etichetele produselor alimentare. Ca de exemplu, este absolut necesar să cunoască faptul că ingredientele pe ambalaj sunt întotdeauna scrise în ordinea cantității folosite.
Citește și: Ce conțin conservele de pește din Lidl, Kaufland și alte magazine. Mihaela Bilic a făcut anunțul
Sfaturile nutriționistului Mihaela Bilic
Invitată în carul podcastului Magic Life al Lianei Stanciu, nutriționista Mihaela Bilic, a abordat, printre altele, și subiectul etichetelor produselor.
Specialista spune că ar trebui să evităm acele alimente pe care au mai mult de cinci ingrediente înscrise pe ambalaj.
„E foarte interesant, tare prostuți suntem. Pe eticheta curată la mezeluri scrie, fără carne procesată mecanic, fără glutamat, toate acele produse care sunt enumerate ”fără”, ele oricum nu aveau ce să caute în carne! Dacă pe eticheta de mezeluri, biscuiți, arată mai mult de cinci ingrediente, atunci nu cumpărați.
Am văzut documentare și despre pui, totul este refăcut, nu putem mânca așa cum mâncam acum 100 de ani, trebuie să acceptăm că unele lucruri nu le putem schimba. Totul e la fel de bun sau de prost. Carnea de pui trebuie privită cu atenție, contează și cât mănânci. La diversificarea alimentației nu se știe de ce prima carne care se introduce este aia de vită în loc de porc.
Oamenii nu mai mănâncă carne de porc, de ce nu mai găsesc parizer de porc și mi se zice că nu e. Porcul trebuie să fie înaintea puiului, el e omnivor ca noi, nu rumegătoare, ca oaia, capra. Putem mânca slănină de porc, noi suntem prostuți, nu știu de ce am considerat că nu mai e bun. Noi ca români suntem ușor de manipulat, vrem să fim inovatori, mâncarea clasică românească ni se pare depășită și o evităm.”, a spus medicul nutriționist.
Citește și: Combinația de alimente pe care să nu o consumi vara. Mihaela Bilic a făcut anunțul