Câte E-uri are o gumă de mestecat, de fapt. Pericolul din produsele de post de care nu știai

de: Bișinicu Andreea
11 04. 2022

Atunci când domnișoarele consideră că trebuie să dea câteva kilograme jos, apelează cu încredere la tot felul de trucuri pentru a slăbi. În perioada Postului Mare, românii cântăresc foarte bine caloriile produselor ce nu conțin alimente de origine animală. Câte E-uri are o gumă de mestecat.

Câte grăsimi conțin alimentele de post

Foarte multe persoane caută alternative pentru gustările dintre mese și pentru micul dejun. În urma unui studiu realizat de către cei de la InfoCons, consumatorii pot afla câte E-uri consumă atunci când mănâncă pâine, pate vegetal, margarină, halva, un suc tip ceai sau un lapte de soia și o gumă de mestecat.

„De pildă, pâinea conţine până la 4 E-uri, pateul vegetal ajunge până la 13 E-uri, margarina atinge până la 6 E-uri, halvaua are până la 3 E-uri, un suc tip ceai atinge până la 8 E-uri.

Un lapte de soia are până la 5 E-uri, iar o gumă de mestecat ajunge până la 11 E-uri”, se menţionează în comunicatul celor de la InfoCons.

Citește și Alimente de post extrem de importante. Nutriționiștii insistă să le consumăm

Cum poți afla câte E-uri au alimentele tale preferate

Prin intermediul aplicaţiei gratuite InfoCons, românii pot scana codul de bate aflat pe ambalajul alimentelor lor favorite și, astfel, vor afla câte E-uri se regăsesc în pâine, margarină, pateul de post, halva, suc natural sau guma de mestecat.

Conform informațiilor obținute, o gumă de mestecat conține 11 E-uri, în timp ce laptele de soia are doar 5 E-uri. Halvaua, desertul tradițional de Paște conține 3 E-uri, iar pateul vegetal are 13 E-uri.

„Aplicaţia InfoCons oferă consumatorilor toate informaţiile despre aditivii alimentari regăsiţi într-o astfel de gustare.

Mai mult decât atât, consumatorii au posibilitatea de a salva produsele pe care vor să le utilizeze pentru gustarea de post (în cazul prezentat: pâine, pate de post, margarină, halva, suc tip ceai, gumă de mestecat).

Pentru a afla printr-o simplă bifare a acestora din lista de produse salvate care este numărul total de E-uri şi de câte ori se repetă acestea în gustarea de post.”, scrie în comunicatul InfoCOns.

Citește și Cum faci cele mai delicioase chiftele de post din cartofi. Trucul care le schimbă gustul

„Ar trebui sau credem că produsele de post sunt mai aproape de natural!”

Sorin Mierlea, preşedintele InfoCons, sfătuiește consumatorii să citească atent etichetele produselor de post, înainte de a le procura din magazin, pentru a verifica conținutul acestora și numărul de E-uri scris pe ambalaj.

„Suntem în Post. Pentru cei care cu adevărat ţin Post, dar şi pentru cei care înţeleg ca şi mod de viaţă să consume produse de post, ar trebui sau credem fiecare că produsele de post sunt mai aproape de natural – fără chimicale, cu multe legume.

Dar, din păcate, E-urile, coloranţii, conservanţii sunt de cele mai multe ori într-un numeric foarte mare, iar atenţionarea pentru consumatorii care doresc produse de post trebuie să fie

de două ori mai importantă prin citirea etichetei, înţelegerea ingredientelor, pentru a alege în cunoştinţă de cauză pentru ei, pentru copiii lor, pentru bunicii şi pentru părinţii lor.”, a declarat președintele InfoCons, conform Antena 3.