Câte calorii au 100, 200 sau 300 de grame de mici. Sunt reale bombe calorice, ai grijă!

de: Ionuț Vieru
29 03. 2022

Probabil că una dintre cele mai preferate mâncăruri de români sunt micii, mai ales vara la un grătar. Chiar dacă sunt delicatese, medicii avertizează că sunt adevărate bombe calorice, iar consumate în cantități prea mari pot duce la probleme serioase.

Micii, o adevărată bombă calorică

Putem spune că micul a devenit mâncarea națională a românului, fiind una dintre cele mai cunoscute și căutate mâncăruri din țara noastră. Medicii, pe de cealaltă parte, ne avertizează atunci când vine vorba despre consumul acestora. Chiar dacă sunt cantități mici de mâncare, sunt foarte bogate în calorii.

De exemplu, 100 de grame de mici au 233 de calorii, 200 de grame de mici au 466 de calorii, iar 300 de grame de mici au 699 de calorii. Din punct de vedere nutritiv nu sunt cea mai sănătoasă alegere, însă este o alegere „sănătoasă” pentru suflet.

Cele 300 de grame de mici conțin 39 de grame de proteină, 57 de grade de lipide, 5,7 grame de carbohidrați și 3,9 grame de fibre. Micii nu trebuie evitați, nicio mâncare nu ar trebui evitată. Ceea ce trebuie să evităm, de fapt, este consumul unui anumit aliment în exces.

Alimentele cu cele mai multe calorii

Atunci când vorbim despre o dietă, foarte multă lume se gândește la ceva strict. Ei bine, cuvântul cheie este moderație. Putem mânca o bucată de ciocolată sau desertul preferat. Tot ceea ce contează la sfârșitul zilei este să fim în deficit caloric. Mâncărurile nu trebuie evitate, ci trebuie consumate cu moderație.

Cu toate acestea, trebuie să avem grijă la mâncărurile care sunt extrem de bogate în calorii. Cum a fost exemplul micilor, doar 200 de grame de mici au aproape 500 de calorii, calorii care vor fi greu de dat jos. Există anumite alimente la care trebuie să avem grijă, chiar dacă le consumăm cu moderație.

Sucurile sunt exemplul perfect, deoarece sunt foarte bogate în zahăr, însă nu au nutrienții necesari pentru buna funcționare a corpului. Consumul de sucuri prea des poate duce la creșterea în greutate. O variantă ar fi sucurile fără zahăr, însă și acestea conțin aspartan.

Cafeaua, dar îndulcită cu zahăr este iar ceva la care trebuie să avem mare grijă. Cafea, consumată în moderație, este bogată într-o varietate de antioxidanți care favorizează sănătatea. Cu toate acestea, apare iar zahărul, care are un rol important în creșterea în greutate. O variantă mai bună ar fi îndulcirea ei cu stevia.