Catastrofa descoperită de Elena Lasconi în Câmpulung Muscel. Oamenii sunt în pericol!

Catastrofa descoperită de Elena Lasconi în Câmpulung Muscel. Oamenii sunt în pericol!
Catastrofa descoperita de Elena Lasconi in Campulung Muscel. Oamenii sunt in pericol

Elena Lasconi tună și fulgeră după descoperirea impresionantă pe care a făcut-o în Câmpulung Muscel. Primarul orașului avertizează oamenii de faptul că s-ar afla în mare pericol, din cauza deșeurilor depozitate pe fosta platformă ARO. Până unde are de gând să meargă edilul pentru bunăstarea localității pe care o conduce.

Elena Lasconi, despre problema deșeurilor din Câmpulung Muscel

Scandal incredibil în Câmpulung Muscel. Elena Lasconi, primarul localității, și-a exprimat nemulțumirile pe rețelele sociale față de autoritățile locale, în privința problemelor deșeurilor depozitate pe fosta platformă ARO din orașul pe care-l conduce.

Fosta jurnalistă Elena Lasconi trage un semnal de alarmă către toate organizațiile și firmele ecologice, cerându-le ajutorul pentru a evita ceea ce numește o „catastrofă ecologică!”

„Gata! Răbdarea mea ca autoritățile să-și facă treaba a luat sfârșit. Încă mă bazez pe spijinul Prefectului Argeș, dar nu știu cât de mult poate să facă pentru a ne scăpa de cele 1600 de tone de deșeuri periculoase de pe fosta platformă ARO. Trebuie schimbată legislația și e mare nevoie de intervenția Guvernului.

De un an de zile fac demersuri peste demersuri către toate autoritățile. Am vorbit cu FIECARE generator de deșeuri. Unii ar vrea să le ridice, dar nu au bază legală.
Colac peste pupăză, firma Global Eco Center (cea care e a adus deșeurile la Câmpulung) se află acum în procedură de faliment și vrea să “se spele pe mâini”, să scape de responsabilitatea de a neutraliza deșeurile. Am făcut adresă către lichidator pentru a bloca falimentul înainte ca societatea responsabilă să ne scape de deșeuri.

Ieri am sesizat în scris: DNA (pentru a verifica de ce autoritățile locale, județene și naționale nu au gestionat situația deșeurilor cu prioritate, de ce Agențiile județene de protecția mediului din țară nu au cerut în tot acest timp generatorilor certificatele de neutralizare a deșeurilor periculoase pe care le-au produs etc), Prefectură, Inspectoratul pentru Situații de Urgență, Ministerul Mediului, Garda Națională de Mediu, Agenția Națională pentru Protecția Mediului, Guvernul României, Parlamentul României ( comisiile de mediu din Senat și Camera Deputaților).”, a scris Elena Lasconi pe pagina ei oficială de Facebook.

„Nu am să tac, nu am să mă opresc!”

Primarul din Câmpulung Muscel Elena Lasconi susține că întreaga comunitate a orașului este în pericol din cauza deșeurilor respective, depozitate pe fosta platformă ARO de către o companie aflată în faliment.

„Fac apel la Green Peace și la toate organizațiile de protecția mediului, oamenilor de bună credință, care vor să se implice pentru a evita producerea unei CATASTROFE ECOLOGICE!
Starea de degradare a recipientelor în care zac cianuri și alte deșeuri este atât de avansată încât oricând poate avea loc o tragedie.

Multe dintre butoaiele cu deseuri s-au prăbușit din cauză că paleții de lemn au putrezit. O simplă scânteie poate duce la o catastrofă ecologică, nu mai vorbesc de faptul ca se pot infiltra și în pânza freatică, iar zeci de mii de oameni pot fi afectați fără ca măcar să știe acest lucru.

Nu am să tac, nu am să mă opresc până când nu voi avea certitudinea că fiecare câmpulungean va fi în siguranță, iar aceste deșeuri periculoase vor dispărea din orașul pe care îl iubesc!

Primarul Elena Lasconi a sesizat în scris numeroare instituții, agenții și organizații care să o ajute să rezolve problema orașului pe care-l conduce și prețuiește.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI