Cătălin Straton, implicat într-un meci suspectat de blat cu FCSB. Detalii incredibile și acuzele lui Porumboiu: „Panarama chiar crede că e portar”

Cătălin Straton a debutat deja la FCSB, la scurt timp după ce a fost transferat

Cătălin Straton este deja cel mai tare transfer pe care l-a făcut FCSB în această vară. Portarul venit de la Dinamo a debutat duminică seară, cu FC Argeș, scor 3-0, și a fost printre remarcați. Mihai Stoica a catalogat mutarea ca fiind „mană cerească”, în condițiile în care Andrei Vlad a fost testat pozitiv cu noul coronavirus. Și va lipsi chiar de la cele mai important meci al celor de la FCSB, cu Slovan Liberec, în turul 3 preliminar din Europa League. Iar varianta Duncan nu mai putea fi luată în calcul, după prestația foarte slabă a tânărului portar în meciul cu Backa Topola.

Cătălin Straton, acuzat de Porumboiu că a incitat jucătorii la grevă. Chiar înaintea unui meci cu FCSB

Fost junior al Rapidului și dat afară de Dinamo, Cătălin Straton a avut o carieră cu multe suișuri și coborâșuri. Dar cele mai grele momente le-a trăit la FC Vaslui. În 2014, când formația lui Adrian Porumboiu avea mari probleme financiare, Straton a fost liderul unui grup de greviști. Jucătorii au refuzat să se mai antreneze și să mai joace, până nu le vor fi plătite restanțele financiare. Straton, Celeban și Antal au fost liderii grevei, așa cum acuza chiar Porumboiu la vremea respectivă. Iar patronul de la FC Vaslui l-a atacat cel mai dur chiar pe Straton.

„Am crezut că sunt oameni serioşi, chiar dacă au restanţe. Mulţi nu au restanţe. Ei zic că sînt un grup, dar sînt interese şi din interior, şi din exterior, mai mult decît meschine. Sînt jucatori pe care nu îi poţi numi jucători. Fac grevă. Panarama aia de Straton chiar crede că este portar de 9.000 de euro pe lună. Cînd prinde, zici că prinde pepeni, i se sparg pepenii în mînă”, spunea Porumboiu, în 2014, despre noul portar al celor de la FCSB.Cu

Juniorii Vasluiului trimiși să înfrunta FCSB-ul lui Reghecampf. Casele de pariuri au oferit cotă 21,00 pentru victoria moldovenilor

Interesant este că meciul la care Straton și o parte dintre colegii săi au refuzat să se prezinte a fost chiar contra FCSB. Chiar și în ziua partidei, pe 11 aprilie 2014, jucătorii importanți de la FC Vaslui, printre care și Straton, anunțau că nu fac deplasarea la București. Adrian Porumboiu a trimis juniorii pentru a înfrunta echipa lui Laurențiu Reghecampf, campioană în acel moment.

Casele de pariuri au reacționat imediat la aceste informații. Unele au blocat definitiv partida, altele au decis să ajusteze cotele. Toată lumea se aștepta la o victorie la scor pentru FCSB. Cota la victorie a ajuns la 1,13. În vreme ce succesul celor de la FC Vaslui înmulțea suma investită cu 21!

Cote la pariuri pentru partida FCSB – FC Vaslui, oferite de prosport în cronica meciului

Vedetele lui Porumboiu s-au răzgândit și au dat lovitura contra vedetelor de la FCSB. Gol Temwanjera, minutul 87!

Pe parcursul zilei, însă, a apărut informația că jucătorii de la prima echipă a Vasluiului au acceptat să facă deplasarea la București. În ultimul moment! Deși juniorii erau deja pe drum. Printre ei se aflau jucători de top, ca Straton, Antal, Temwanjera, Viveiros și Madson. Dar și un atacant de perspectivă. Alexandru Buziuc, care fusese adus de FC Vaslui de la Sportul Suceava. Nimeni altul decât atacantul pe care l-a transferat FCSB în această vară de la Academica Clinceni. Chiar la insistențele lui Gigi Becali.

Toți pariorii care au ales să meargă pe victoria FCSB, mulți dintre ei chiar la handicap, începeau să tremure. Dar își păstrau încrederea în echipa pe care o avea Reghecampf la acea vreme. Cu Stanciu, Chipciu, Tănase, Piovaccari și Keșeru anunțați titulari. Titularii celor de la FC Vaslui au ajuns la timp în București pentru meciul care s-a disputat în Ghencea. Dar Straton a fost lăsat pe banca de rezerve. Titular a fost ales Cerniauskas.

Cătălin Straton, într-un duel cu Nicolae Stanciu, chiar într-un meci FC Vaslui – FCSB

Echipele de start în FCSB – FC Vaslui 0-1.

FCSB: Niță – Prepeliță, Varela, Gardoș, Pîrvulescu (Latovlevici 46) – Pintilii (cpt.), Stanciu (Răduț 64)- Keșeru, Chipciu (Grădinaru 46), Tănase – Piovaccari

Rezerve: Tătărușanu – Râpă, Filip, Iancu

Antrenor: Laurențiu Reghecampf

FC VASLUI: Cerniauskas – Gil Bahia (Prahic 89), Balaur, Ortiz, Mușat – Madson, Razzotti – Antal, Abelairas (Buziuc 90), Viveiros – Temwanjera (Pătulea 90)

Rezerve: Straton – Cuero, Popivici, Mareș

Primele acuze, chiar din timpul meciului: „Jucăm la pariuri 2 solist?”

Straton a fost lăsat pe banca de rezerve, dar Alexandru Buziuc, care îi este coleg și la FCSB, a intrat în minutul 90. Iar partida a avut o desfășurare care i-a scos din minți pe toți cei care au pariat 1 solist. Echipa lui Laurențiu Reghecampf a jucat foarte slab și s-a apropiat destul de greu de poarta Vasluiului. Ba cei care au dat lovitura au fost chiar moldovenii. Mike Temwanjera a marcat singurul gol al partidei, în minutul 87.

În cronica făcută de ProSport pentru această partidă se vorbește despre acuzele de blat venite chiar din partea celor prezenți la meci. Chiar înaintea golului marcat de Temwanjera.

„22:10. Un suporter de la Tribuna 1 a strigat către Reghecampf: „Jucăm  la pariuri 2 solist?” Antrenorul s-a uitat urât la spectatorul îndrăzneț” (fragment din cronica realizată de ProSport la meciul FCSB – FC Vaslui).

A fost una dintre cele mai mari surprize din istoria fotbalului românesc. Cel puțin de la apariția caselor de pariuri. Mulți pariori care au ales să mizeze pe FCSB au fost furioși. Dar cei îndrăzneți au dat lovitura! Cota de 21,00 a făcut, cu siguranță, foarte mulți oameni fericiți.

Anunțul halucinant al unui conducător de la FC Vaslui: „Fratele meu a pariat 50 de lei pe 2 solist”

Culmea, printre cei care au câștigat bani la pariuri la acel meci este și fratele lui Cirprian Damian. O recunoștea chiar conducătorul celor de la FC Vaslui.

„Fratele meu a spus că simte că se va sparge într-un fel tensiunea asta şi că-i batem. I-am spus să pună 100 de lei pe 2 solist. Nu a avut însă curajul să joace atât, dar a pus 50 de lei”,era declarația absolut halucinantă pe care o dădea Ciprian Damian, oficial al celor de la FC Vaslui.

Anunțul lui Burleanu după meci: „Multe meciuri din Liga 1 sunt în atenția FRF. Domnul Damian să ne arate biletul”

Așa cum era de așteptat, un scandal monstru a izbucnit în fotbalul românesc! Inclusiv președintele FRF, Răzvan Burleanu a fost nevoit să reacționeze. Ba chiar a avertizat că se va deschide o anchetă.

„Am văzut şi eu cota Vasluiului, am văzut şi că au vrut să joace cu juniorii acest meci. Ştiu că sînt restanţe mari la acest club. Sînt foarte multe meciuri în Liga 1 care sînt în atenţia FRF. Am văzut că domnul Damian de la Vaslui a pariat pe victoria echipei sale, să ne arate biletul să vedem şi noi”, a spus Răzvan Burleanu după meciul FCSB – FC Vaslui 0-1.

FC Vaslui termina campionatul pe locul 6, dar era retrogradată din cauza restanțelor financiare! Straton a plecat la Craiova

FC Vaslui avea să termine sezonul 2013-2014 al Ligii 1 pe locul 6 în Liga 1, dar a fost retrogradată în Liga 4 din cauza problemelor financiare. Nu a mai reușit să revină în prim-planul fotbalului românesc. Adrian Porumboiu s-a retras din fotbal, ba chiar a avut un conflict foarte dur cu fostul colaborator Ciprian Damian. FCSB câștiga titlul de campioană, cinci puncte peste Astra Giurgiu. Iar Laurențiu Reghecampf pleca în Arabia Saudită, la Al Hilal, la doar câteva luni după meciul cu FC Vaslui. Cătălin Straton, omul pe care Porumboiu l-a acuzat că a condus greva care a precedat partida, a rămas liber de contract în vara lui 2014. Și avea să semneze cu CS Universitatea Craiova. Și Alexandru Buziuc a fost în aceeași situație. Și a semnat cu Gaz Metan Mediaș.

  • În tot acest text s-a folosit denumirea de FCSB, în ciuda faptului că ziarele de la acea vreme scriau Steaua. Începând cu decembrie 2014, mai multe instanțe de judecată au decis că FCSB nu este Steaua! Din respect pentru echipa Steaua, în prezent în Liga 3, s-a folosit exclusiv denumirea de FCSB în acest articol. Așa cum se numește acum echipa lui Gigi Becali, cea care a fost implicată în acest meci de pomină.
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI