Câtă drojdie trebuie să pui în cozonac, de fapt. Greșeala uriașă a gospodinelor care strică gustul

Câtă drojdie trebuie să pui în cozonac, de fapt. Greșeala uriașă a gospodinelor care strică gustul
Preparatul special de Crăciun, cozonac ca la mama acasă

Ce este cel mai important în aceste zile de sărbători, cozonacul, nu-i așa? Preparatul, făcut ca la mama acasă, este regăsit pe masa tuturor românilor, mai ales de Crăciun și Revelion. Dar, că de, suntem oameni, de multe ori gospodinele mai greșesec rețeta. Așa că, azi îți spunem câtă drojdie trebuie să pui în cozonac, de fapt. Din păcate, este greșeala uriașă a gospodinelor care strică gustul cozonacului.

Preparatul special de Crăciun, cozonacul ca la mama acasă

Încă de pe vremea când eram mici ne aducem aminte de mirosul special al cozonacului făcut de mama sau de bunica. Trebuie să recunoașteți, este greu să uiți acel miros și, cel mai important, gustul cozonacului plin cu cacao, nuci și stafide.

Dar, astăzi parcă s-a mai estompat această tradiție, de a face cozonac acasă. Asta dacă avem în vedere multitudinea de oferte din comerț. Cu toate astea, mai există zone din țară unde se face cozonac de casă, așa cum se făcea pe vremuri, la bunica.

Majoritatea gospodinelor știu că un cozonac bun se face cu făină albă, ouă proaspete de țară. Nu trebuie se uităm de umplutura delicioasă de cacao, la care se mai adaugă nicile, rahatul și stafidele. Dar, ca totul să ajungă să devină acest delicios preparat, trebuie să avem răbdare ca aluatul de cozonac să crească bine.

Știu, s-ar putea să nu mai rezistăm de poftă, dar este un pas extrem de important. Aici, de fapt, este greșeala uriașă a gospodinelor care strică gustul cozonacului, iar noi încercăm să o reparăm. Așa că, îți spune în cele ce urmează câtă drojdie trebuie să pui în cozonac, de fapt.

Secretul unui cozonac crescut bine! Câtă drojdie trebuie să pui în cozonac, de fapt

Așa cum spuneam, la prepararea cozonacului este nevoie de făină albă, calitatea a I-a, ouă proaspete de țară și, cel mai important ingredient, drojdia. Pe lângă faptul că aluatul va trebui mestecat foarte bine, este importantă și drojdia, acesta fiind ingredientul care va ajuta la creșterea aluatului de cozonac.

Dar, cum se întâmplă uneori, din graba de a face repede lucrurile, gospodinele greșesc atunci când vine vorba de drojdie. De cele mai multe ori, poate involuntar, se greșește cantitatea de drojdie care se adaugă la aluatul de cozonac.

Așadar, iată câtă drojdie trebuie să pui în cozonac, de fapt. Dacă folosim 500 de grame de făină albă, la această cantitate se adaugă aproximativ 7 grame de drojdie uscată, sau 25 de grame de drojdie proaspătă.

Indiferent de ce faceți după, dacă greșiți cantitatea de drojdie, aluatul de cozonac nu va dospi cum trebuie. Așa că, mare atenție când pregătiți aluatul. Ar fi păcat să nu aveți pe masa de Crăciun un cozonac auriu și plin cu cacao!

Urmăriți Playtech.ro și pe