Câtă cremă de protecţie solară trebuie să foloseşti pentru a fi protejat de razele UV la plajă. Sigur nu aplici nici tu cantitatea corectă

de: Mariana Olteanu
27 06. 2023

Vara, foarte mulți români aleg să-și petreacă vacanța pe litoral. Nisipul, marea dar și bronzul mult dorit sunt doar câteva dintre lucrurile care-i fac pe turiști să se întoarcă la mare. Anumite persoane întâmpină dificultăți în obținerea bronzului dorit. Află ce trebuie să faci pentru a obține un bronz frumos.

Ce este SPF-ul?

Foarte mulți oameni tind să creadă că un bronz perfect se obține cu greu, însă nu este așa. În încercarea de a obține bronzul dorit, oamenii evită să folosească protecția solară, iar pielea lor ajunge să se înroșească. O soluție perfectă în acest caz este protecția solară, cunoscută și sub denumirea de SPF.

Aceasta se găsește în diverse magazine. De regulă, aceasta are trecută pe ambalaj un anumit număr. Acesta indică, de regulă, cât timp durează până când razele UVB ale soarelui îți vor înroși pielea dacă aplici crema de protecție solară exact așa cum este indicat.

Unul dintre cele mai întâlnite spf-uri este cel cu protecție 30. Adică, dacă folosești acest produs vei fi protejat de 30 de ori mai mult decât dacă nu ai folosi protecție solară.

Cum alegi protecția solară în funcție de vârstă

Dermatologii recomandă celor care au vârsta mai mică de 14 ani, să folosească o cremă cu factor de protecție 40 sau SPF 50.  Copii cu vârsta mai mare de 14 ani ar trebui să folosească o cremă cu cremă cu factor de protecție 30. În cazul adulților, care au pielea măslinie este indicată folosirea cremei cu factor de protecție 20.

Câtă cremă de protecție solară ar trebui să folosești?

Este recomandat că înainte de a merge la plajă, cu 20-30 de minute să-ți aplici protecția solară. La un interval de două-trei ore, trebuie să te asiguri că o reaplici. Cantitatea ideală este de un aproximativ un pahar plin de cremă de protecție pe întregul corp. Cu cât cantitatea de cremă este mai mică, cu atât protecția va fi una redusă.

Totodată, dermatologii recomandă să folosim protecție solară chiar și atunci când afară este înnorat. Chiar dacă norii sunt prezenți, 80% din radiația UV a soarelui poate ajunge pe pământ. Un alt sfat de care trebuie să ținem cont este și aplicarea cremei înainte de a ne îmbrăca. Crema solară trebuie aplicată pe fiecare parte a corpului expusă la soare, inclusiv în acele locuri ușor de ratat: vârful urechilor, ceafa, scalpul, vârfurile picioarelor și în spatele genunchilor.

Te-ar putea interesa și: Legumele și fructele din bucătărie care te scapă de petele solare. Așa te bucuri de concediu fără probleme