Câtă carne se pune pentru 100 de sarmale. Aşa ai cantităţile exacte şi nu faci risipă

de: Mariana Olteanu
05 09. 2023

Sarmalele sunt nelipsite de pe mesele de sărbători. Însă, o parte dintre gospodine întâmplină dificultăți în realizarea acestora. Una dintre cele mai frecvente întrebări ale acestora este câtă carne tocată se pune la o 100 de sarmale. Iată care este răspunsul!

Care este dimensiunea perfectă a sarmalelor?

România se poate mândri cu o serie de preparate tradiționale delicioase. Printre acestea se numără și sarmalele. Dacă vrem ca acestea să iasă gustoase, e necesar să folosim ingrediente proaspete.

Pentru multe gospodine, aspectul joacă un rol important. Însă, de multe ori acestea le fac prea mici sau prea mari. Bucătarii experți susțin că sarmalele ideale au aproximativ 30 grame de umplutură, (carne + ceapă+ orez), iar dacă vrei să prepari sarmale mai mici este suficient să pui 15-20 de grame.

Citește și: Ce fel de carne se foloseşte pentru sarmale, de fapt. Doar aşa vor ieşi pufoase şi gustoase

Câtă carne tocată intră la 100 de sarmale?

După ce te hotărăști ce dimensiune ar trebui să aibă sarmalele, ar trebui să te hotărăști și câte dorești să realizezi. De regulă, gospodine optează pentru realizarea a 100 de sarmale. Un rol important îl are și cantitatea de carne folosită.

Potrivit acestora, pentru aproximativ 100 de sarmale medii este suficient să folosești 1 kilogram jumate de carne tocată. De asemenea, gospodinele ar trebui să aibă grijă la modul în care cântăresc carnea. Carnea trebuie cântărită după ce este curățată de pe os. După ce ai îndepărat toată carnea, o poți cântâri. Dacă vrei să realizezi 100 de sarmale, e necesar să folosești un kiloram jumătate de carne.

Citește și: Ingredientul banal care nu are ce căuta în sarmale. Strică gustul, toţi vor observa

Cât orez se pune la sarmale?

Și cantitatea de orez poate influența gustul sarmalelor. Din acest motiv, este necesar să pui o cantitate optimă de orez. Dacă cantitatea de orez este una mai mică, atunci sarmalele vor ieși mai tari.

Bucătarii atrag atenția și susțin că orezul își mărește dimensiunea atunci când îl pui la fiert aproximativ de patru ori. Pentru obținerea unor  sarmale gustoase este necesar să folosiți 150 de grame de orez. În schimb, la un kilogram de carne puteți pune 100 de grame de orez.

Citește și: Câtă ceapă se pune la un kilogram de carne pentru sarmale. Secretul gospodinelor adevărate, aşa ies delicioase