Câtă brânză se pune la chifteluțele de dovlecei. Acesta este secretul, de fapt. Ies pufoase și aurii

de: Manolică Anca
20 07. 2023

Chifteluțele de dovlecei sunt unul dintre preparatele vedetă ale verii, mai ales când pot fi făcute cu legume proaspăt culese din grădină. Haide să vedem, așadar, de ce ingrediente ai nevoie pentru a pregăti un prânz savuros pentru cei dragi. Câtă brânză să pui pentru a le face pufoase și aurii.

Cum să faci cele mai bune chifteluțele de dovlecei

Pentru cei cărora pe place să se bucure din plin de legumele pe care le au în grădină, venim în ajutorul loc cu o rețetă de chiftele de dovlecei. Acestea sunt foarte versatile, motiv pentru care servi în diverse feluri, iar gustul lor este cu totul special.

Ingrediente:

  • 1 kg de dovlecei
  • 250 g de morcov
  • 250 g de brânză telemea (sau orice fel de brânză, după plac)
  • 5 grăunți de usturoi
  • 1 legătură de mărar
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 3 ouă
  • 4 linguri de făină
  • sare și piper după gust

Mod de preparare

Pentru început, se spală și se curăță bine legumele, în afară de dovlecei cărora li se taie doar marginile, păstrându-le coaja. Se taie apoi pe jumătate și se scot sâmburii, după care se dau prin răzătoarea mare.

În continuare se dau și morcovii prin răzătoare, se pune sare peste, se amestecă și se lasă deoparte circa 15 minute. În acest timp se pregătește brânza, care se dă și ea prin răzătoarea mică împreună cu usturoiul și se toacă mărarul și pătrunjelul foarte mărunt.

După cele 15 minute, legumele trebuie stoarse bine de zeama pe care au lăsat-o și apoi se adaugă restul ingredientelor: brânza rasă, ouăle, verdeața, făina, usturoiul ras și niște piper. În funcție de cât de sărată este brânza, se mai adaugă sau nu sare.

Se amestecă bine până se formează o compoziție omogenă și, în funcție de preferințe sau de textura compoziției, se mai poate adăuga o lingură în plus de făină.

Citește și: Cum să obții cea mai bună salată de dovlecei cu maioneză. Ingredientul secret care îi dă savoare

Prăjire chifteluțe

Următorul pas este prăjirea acestora. Se pregătește o tigaie cu ulei care se pune bine la încins, după care se modelează chifteluțele cu ajutorul mâinilor, după care se pun pe foc.

Se lasă câteva minute pe fiecare parte, la foc mediu, până când se rumenesc bine, după care se scot pe un prosop de bucătărie pentru a se scurge excesul de ulei, notează adihadean.ro.

Spor în bucătărie și poftă bună!

Citește și: Cu ce să uzi dovleceii vara. Așa obții o recoltă dublă. E trucul grădinarilor isteți