Cât trebuie să ții geamul deschis în fiecare zi ca să previi mucegaiul. Trucul dezvăluit de un expert
Majoritatea gospodinelor încearcă să facă totul perfect pentru cei dragi. Cu toate astea, nu mereu este ușor să afli cele mai bune trucuri pentru curățenie care ar putea să îți facă viața mai ușoară. Află că într-o locuință dezinfectată și cu un aer mereu proaspăt nu o să se instaleze niciodată mucegaiul care ar putea în cele din urmă să le facă rău celor din familie. Pentru asta este nevoie să aerisești des. Un expert vine acum cu detalii despre timpul în care trebuie să îți ții geamul deschis pentru a evita asta.
Truc pentru evitarea mucegaiului: cât trebuie să ții geamul deschis?
Majoritatea gospodinelor încearcă să facă totul perfect pentru familia lor. Din păcate, uneori este nevoie de câteva trucuri știute doar de specialiști pentru acest lucru. Cu siguranță multe dintre doamne au avut mari bătăi de cap din cauza mucegaiului din casă.
Deși unele au impresia că sunt atente la fiecare detaliu, există câteva greșeli frecvente pe care le fac. Una dintre ele este aerisirea incorectă. Specialiștii recomandă ca gospodinele să fie atente la mucegaiul din casă pentru că acesta nu doar că este inestetic, ci poate afecta grav sănătatea celor dragi.
Un expert în curățenie a oferit sfaturile sale de top despre cum poate fi prevenit mucegaiul. În ciuda riscurilor mari, oprirea instalării mucegaiului este foarte ușoară. Mai exact, are legătură cu timpul în care lași geamurile deschise.
„Recomand să deschideți ferestrele în dormitoare timp de…”
Concret, gospodinele trebuie să aerisească maximum 15 minute dimineața și seara înainte de culcare. Este vorba despre orele 08:00 și 22:00, pentru cei care au un program normal de muncă, lucrează de la prima oră și se culcă destul de devreme.
„Recomand să deschideți ferestrele în dormitoare timp de cinci până la 15 minute dimineața și din nou seara înainte de culcare. Să spunem 8:00 și 22:00.
„Acest lucru nu numai că ajută la eliberarea oricărui condens acumulat, dar lasă aerul proaspăt să intre în cameră, eliminându-l de poluanții atmosferici, care sunt deosebit de nocivi în timpul gripei și sezonului rece iarna”.
De asemenea, trebuie ca doamnele să fie atente și la baie, acolo unde de cele mai multe ori se face condens. Cel mai bine este să lași geamul din încăpere deschis după fiecare duș, iar mai apoi să deschizi ușa spre celelalte camere dacă ai nevoie. Nu uita că vaporii calzi ar putea să îți strice inclusiv și câteva piese de mobilier care sunt mai sensibile.