Cât trebuie să mănânci pentru a nu te îngrăşa după Paşte. Cele trei reguli de care să ţii cont. Carmen Brumă: „Scopul e să te simţi bine”

de: Manolică Anca
05 04. 2023

Tehnician nutriționist, antrenoare de fitness și de aerobic, Carmen Brumă are un trup de invidiat la cei 245 de ani ai săi. Vedeta a reuşit să slăbească nu mai puțin de 37 de kilograme în urmă cu mai mult timp şi, de atunci, a reușit să își păstreze corpul într-o condiție fizică de invidiat. Iată ce recomandări are aceasta pentru masa de Paște. Ce și cum să mănânci, pentru a nu acumula kilograme.

Cum să rămâi în formă chiar și după Paște

La fel ca orice masă festivă și cea de Paște este plină de bunătăți. Friptură de miel, sarmale, drob, ouă roșii, cozonac, pască, toate acestea vor ajunge pe mesele românilor de sărbători și vor fi savurate cu multă poftă.

Însă, după o perioadă lungă de post, aceste preparate copioase nu vor fi deloc prietenoase cu cântarul și kilogramele. Prin urmare, Carmen Brumă vine cu câte sfaturi prețioase pentru masa de Paște. Ea a dezvăluit care sunt regulile ce trebuie respectate pentru a trece peste sărbătorile pascale fără prea multe kilograme în plus.

„Eu de Paște mănânc cozonac, drob, ouă fierte, în principiu cam orice mi-e poftă”

De altfel, partenera lui Mircea Badea reușește de ani buni să se păstreze într-o formă de invidiat, deși nu se abține din a mânca ceea ce îi place. Are, însă, anumite reguli de la care nu se abate.

„Mănânc cam ce mănânc de ani de zile. Tot aceleași lucruri. Atunci când vorbim despre alimentație, efectele nu se întâmplă peste noapte. Nu urmezi o săptămână o dietă și după aceea revii la vechile tale obiceiuri alimentare.

E o cursă lungă, e o cursă de tip maraton. Ai nevoie de constanță și de perseverență și de pași mici făcuți cu conștiinciozitate. Eu de Paște mănânc cozonac, drob, ouă fierte, în principiu cam orice mi-e poftă.

O să vă dau câteva reguli de bază, astfel încât o masă copioasă de Sărbători să nu aibă foarte multe efecte nedorite. În primul rând, atunci când te așezi la masa de Paște, ai putea să începi cu o salată că e sezonul verdețurilor. Așa că poți să mănânci ca antreu o salată.”, a spus Carmen Brumă, pentru Click.

Prima regulă: „începi cu o salată”

„Prima regulă, deci, este să începi cu o salată, apoi mănânci mese combinate, mănânci drob, ou, ce-ți mai vine. Poți să mănânci și friptură, la final o bucățică de pască sau de cozonac.

Apoi, obligatoriu, te duci și te plimbi, mișcare. Asta e regula trei! Nu ne întindem cu burta sus pe canapea. Nu! Ieși afară după masă copioasă și te plimbi.”, explică specialista în nutriție.

În continuare, Carmen Brumă ne sfătuiește să evităm mesele foarte bogate seara, pentru a ne putea odihni mai bine. Așadar, concluzia este că ar trebui să mâncăm câte puțin din toate, fără a exagera, mai ales odată cu lăsarea întunericului.