Cât trebuie să fiarbă carnea de vită ca să iasă fragedă și gustoasă. Secretul pe care îl vei folosi de acum
Ciorba de carne de vită este des preparată de gospodine în sezonul rece, în mod deosebit datorită proprietăților sale benefice pentru sănătate. O astfel de mâncare furnizează o mulțime de lichid organismului care se confruntă cu răceală sau care are o imunitate scăzută. Știi cât trebuie să fiarbă carnea de vită ca să iasă fragedă și gustoasă? Vei fi foarte mulțumită la final.
Cât trebuie să fiarbă carnea de vită ca să iasă fragedă și gustoasă
Ciorbele și supele sunt printre cele mai comune mâncăruri gătite de gospodinele din țara noastră. Mamele și bunicile noastre aveau întotdeauna grijă ca astfel de preparate să nu lipsească de pe mese. Furnizează o mulțime de vitamine și nutrienți organismului uman. În perioada sezonului rece, sunt chiar recomandate.
Dacă ai imunitatea scăzută, o ciorbă de văcuță ar putea fi remediul perfect pentru tine. Astfel, poți să asiguri corpului doza de lichid de care are nevoie pentru a se hidrata, precum și substanțele necesare pentru a lupta împotriva bolii. Multe românce obișnuiesc să prepare astfel de feluri de mâncare când răcesc.
Ciorba de carne de vită nu este greu de gătit. Într-adevăr, necesită un timp lung de preparare, mai ales dacă bucățile de carne de vită cumpărate din magazin sunt mai bătrâne. În total, gătitul de ciorbă de vită durează trei ore. Probabil și tu te-ai întrebat cât timp trebuie să fiarbă carnea pentru a deveni fragedă. Playtech Știri îți dă răspunsul: două ore.
Rețetă simplă de ciorbă de vită acrită cu broș. Cum să procedezi
Ingrediente:
- 500 grame pulpă de vită;
- 2-3 oase de vită;
- 0,5 litri borș;
- 150 mililitri sos de roșii;
- 3 morcovi;
- 1 dovlecel;
- 2 cepe;
- 1 ardei kapia;
- 1 ardei iute verde/roșu;
- 3 foi de dafin;
- 1 bucată de țelină cât podul palmei;
- 1 bucată de păstârnac;
- 1 bucată de rădăcină de pătrunjel;
- 1 legătură de pătrunjel proaspăt/2 lingurițe de pătrunjel uscat;
- 1 legătură de leuștean proaspăt/2 lingurițe de leuștean uscat;
- 1 linguriță de piper boabe;
- 1 mână de tăiței de casă;
- sare, piper, după gust și preferințe.
Mod de preparare:
- Se spală foarte bine pulpa de vită și se taie în cubulețe de aproximativ 2 cm.
- Se spală oasele de vită.
- Se adaugă într-o oală de cinci litri bucățile de pulpă de vită și oasele de vită.
- Se spală legumele (țelina, morcovii, păstârnacul și pătrunjelul) și se pun întregi în oală.
- Se umple oala până aproape de suprafață cu apă.
- Se adaugă foile de dafin și boabele de piper și se lasă la fiert timp de două ore.
- Se scot din oală boabele de piper, dafinul și legumele, după expirarea celor două ore.
- Se adaugă în oala cu carne sosul de roșii și borșul prefiert și se lasă pe flacără 20 de minute.
- Se adaugă în ciorbă ardeiul kapia, ardeiul iute și dovlecelul tăiate cubulețe și se mai lasă oala pe foc încă 30 de minute.
- Se adaugă morcovul tăiat cubulețe, în ultimele 10 minute de fierbere, împreună cu tăițeii de casă.
- Cu cinci minute înainte de a stinge flacăra, adaugă și verdețurile și sarea și piperul.
Ciorba de vită acrită cu borș este gata. O poți condimenta în funcție de preferințele pe care le ai. Se poate servi rapid, însă ai grijă să nu fie prea fierbinte. Toată lumea se va ridica mulțumită de la masă!