Cât timp trebuie să ţii fasolea la înmuiat, de fapt. Multe gospodine fac o mare greşeală

de: Ana Chivu
01 03. 2023

Majoritatea gospodinelor prepară fasole în diverse moduri în toate sezoanele. Unii consumă fasolea bătută primăvara și vara, iar cel mai des ciorba de fasole sau fasolea scăzută în timpul iernii. Indiferent de cum aleg cei din familie să o mănânce, ea trebuie pregătită ca la carte pentru a avea un gust deosebit și pentru a fi gata de gătit în timp. Cât trebuie să fie lăsată, de fapt, la înmuiat? Câteva doamne fac o mare greșeală la acest pas.

Truc pentru fasole: cât trebuie să o lași la înmuiat?

Mulți dintre români au decis să țină Postul Paștelui care a început de curând, iar în timpul acesta gospodinele și-au scos la vedere cărțile cu bucate fără alimente de dulce. Fasolea este una din cele mai iubite rețete în perioada postului pentru că este versatilă, dar mai ales pe placul tuturor celor din casă.

De asemenea, nutriționiștii recomandă alimentul pentru beneficiile pe care le aduce pentru sănătate, fiind un aliment de bază în perioada încă rece. Ea poate fi folosită în ciorbă, tocănițe, salate sau pe pâine sub formă de icre de fasole. De asemenea, este hrănitoare, sățioasă și gustoasă în orice mod este servită.

Cu toate că pare foarte ușor să o gătești, există un pas foarte important pe care toate doamnele trebuie să îl respecte. Mai exact, fasolea trebuie înmuiată înainte de fierberea îndelungată, mai cu seamă dacă este vorba despre fasolea care nu este la borcan.

Bucătarii profesioniști au susținut că aceasta trebuie să stea în apă curată cu puțină sare peste noapte, ulterior fiartă a doua zi pentru cel puțin o oră, timp în care schimbi apa de două ori. Un alt detaliu este să o fierbi și cu puțin bicarbonat de sodiu pentru a scăpa de balonare sau gaze în cazul în care ai stomacul sensibil.

Cea mai simplă rețetă de fasole

  • Ingrediente

o cană de fasole fiartă
sare
piper
zeamă de lămâie
50 ml de ulei
pastă de roșii

  • Mod de preparare

Spală, înmoaie și fierbe fasolea conform detaliilor de mai sus, ulterior pregătește legumele pentru sosul de ceapă cu morcov și suc de roșii. După ce alimentul se fierbe, bagă totul în blender și pasează boabele cât mai fin posibil.

Adaugă sare, piper și zeamă de lămâie, ulterior lasă icrele de fasole la rece în timp ce pregătești sosul. Călește ceapa și morcovul în puțin ulei de floare, iar mai apoi adaugă pasta de roșii sau sosul de roșii, după preferințe. Nu uita să condimentezi cu boia dulce/iute afumată, sare și piper.