Cât timp trebuie să fierbi porumbul în apă ca să fie suculent și moale
Care este timpul ideal pentru fierberea porumbului? Acesta nu trebuie să se întărească, ci să rămână suculent și moale, dar să nu-și piardă forma boabelor. Cât timp trebuie să-l lași pe foc pentru a fi perfect?
Cât timp trebuie să fierbi porumbul?
Deși pare un lucru extrem de simplu, trebuie să ai grijă la unele detalii pentru ca boabele să nu fie atât de moi încât să se strice, dar tari în afară și crocante. Desigur că aici intervine și calitatea produsului, pentru că există porumb dulce din sezon și porumb „trecut”, cules mai târziu decât normal.
Porumbul fiert este un plus excelent la oricare masă, iar deșii noi românii nu prea obișnuim să-l consumăm ca garnitură, în acest mod este extraordinar. În majoritatea timpului mulți îl preferă simplu, cu sare și unt, dar americanii îl adoră alături de o altă garnitură precum mazărea sau păstăile ori orez simplu alb și un tip de carne.
Pentru a-ți alege porumbul perfect trebuie să știi ce soi ai cumpărat mai exact, iar la asta te va ajuta cel de la care cumperi. E corect să fierbi porumbul într-o oală cu pereți groși pentru că timpul de gătire durează și astfel nu vei avea nicio problemă cu cratița aleasă să nu se deterioreze.
Pentru a economisi timpul, e recomandat să folosești o oală sub presiune. Cel mai bine e să îl pui în apă atunci când pui oala pe foc, să aștepți câteva zeci de minute, să adaugi sare, ulterior să-l lași câteva minute la răcit și să îl serveși cu grijă. Nu uita ca la început să îi cureți bine frunzele și perișorii albi care se află pe lungul acestuia, dar în special în vârf, cunoscută în popor drept mătase.
Ce spun specialiștii despre cultura de porumb din România?
“Avem perspective în cultura de porumb să înregistrăm o profitabilitate bună în anul 2021. Desigur, practic, revenim la ceea ce ne-a obișnuit cultura de porumb, care este și rămâne una dintre cele mai profitabile culturi”, a completat Mihai Gheorghe, Director Comercial Bayer România și Republica Moldova.
“Pentru anul 2021, porumbul rămâne una dintre cele mai profitabile culturi pentru fermieri, datorită potențialului ridicat de producție”, a declarat Răzvan Gherghe, Director de Vânzări regiunea Sud- Bayer.
“Până așteptăm să vedem cum ne va impacta vremea, trebuie să ne asigurăm că, tot ceea ce ține de noi, este îndeplinit”, a spus în cadrul evenimentului Daniel Grosz, Director de Vânzări regiunea Vest- Bayer. (Sursa: agrointel.ro)