Cât timp trebuie să fierbi ouăle ca să iasă mai tari. Greșeala pe care o fac mulți oameni

Cât timp trebuie să fierbi ouăle ca să iasă mai tari. Greșeala pe care o fac mulți oameni
Trucuri pentru ouă fierte tari

Pe lângă faptul că pot fi fierte, poșate sau prăjite, ouăle sunt un ingredient de bază pentru îngroșarea sau aerisirea diferitelor preparate precum omletele și maioneza. În plus, ele sunt folosite în mai multe moduri pentru glazurare sau coagulare. De multe ori ni se întâmplă să fierbem ouă, dar nu știm exact timpul de care avem nevoie pentru ca acestea să se gătească corect. Află secretele în acest articol.

Ouă fierte tari – cum trebuie să procedezi

Ouăle fierte sunt un element de bază în bucătărie, perfecte pentru tot felul de salate, maioneze sau rețete. Odată cu venirea toamnei și a mâncărurilor mai consistente, ouăle fierte tari se află în topul preferințelor multor gospodine. Apropo, pe lângă faptul că le poți folosi în salate, sunt și un topping ideal pentru o pâine prăjită bună sau chiar o gustare delicioasă cu un praf de sare. Cum trebuie să procedezi pentru un gălbenuș mai tare?

Ei bine, primul lucru pe care trebuie să-l faci, dacă sunt ouăle la frigider, este să le scoți și să le lași să se odihnească la temperatura camerei. Apoi pune-le într-o oală, acoperă-le cu suficientă apă rece și fierbe-le la foc mare, cu un praf de sare. Lasă-le sa fiarbă între 8 și 10 minute, nu mai mult timp.

În primele minute de când le-ai pus în oală le poți amesteca, deoarece acest lucru va ajuta la centrarea gălbenușurilor. Odată fierte, pune-le sub un jet de apă rece pentru a se putea decoji mai ușor, fără bătăi de cap.

Pune ouăle în apă clocotită

Este important să începi prin a pune ouăle direct în apă clocotită. Acest truc te ajută să controlezi bine timpul de gătire. De asemenea, materialul din care este făcută cratița influențează foarte mult cât durează apa să se încălzească. De exemplu, în cea de aluminiu sau oțel inoxidabil, procesul este mult mai rapid decât într-o tigaie de fontă.

Apa trebuie să acopere ouăle

Când apa acoperă aproximativ un deget (sau mai multe) ouăle, acestea se vor găti uniform, deoarece sunt complet înconjurate de apă la aceeași temperatură. De asemenea, acest lucru ajută gălbenușul să fie centrat odată ce tai oul.

Cum se păstrează ouăle fierte tari

Prepararea ouălor fierte în avans este o idee perfectă pentru gătit, dar trebuie să ne asigurăm că nu le uităm la frigider. Potrivit specialiștilor americani, ouăle fierte pot sta șapte zile în frigider.