Cât timp se fierbe grișul cu lapte. Trucul pe care îl foloseau bunicile ca să nu facă niciodată cocoloașe

Cât timp se fierbe grișul cu lapte. Trucul pe care îl foloseau bunicile ca să nu facă niciodată cocoloașe

Cât timp se fierbe grișul cu lapte? Printre produsele tradițonale, pe care ni le făcea bunica când eram mici, se numără și grișul cu lapte. Deși un preparat care se face extrem de rapid, nu de puține ori, gospodinele fac o greșeală. Nu îl lasă la fiert exact cât trebuie. Așa că, ne-am decis să vă spunem cât timp se fierbe grișul cu lapte, nu de alta, dar așa nu se va lipi.

Griș cu lapte, preparatul pe care ni-l făcea bunica când eram mici

Pe cât de banal este, pe-atât de delicios poate fi. Fie că ni-l făcea simplu, sau cu cremă de zahăr-ars, grișul cu lapte era preparatul preferat al multora dintre noi în copilărie.

Dar, așa cum spuneam, deși simplu de preparat, grișul cu lapte ne va deranja stomacul dacă îl bem fierbinte. Este bine să fie lăsat să se răcească, după ce este gata preparat.

De fapt servește la o varietate de scopuri culinare, așa că știind cum să prepari acest produs simplu este o abilitate care vă poate fi utilă în bucătărie.

Grișul cu lapte este un preparat ușor și delicios pentru micul dejun, preparat cu făină de griș și lapte. Este ușor de preparat acasă, de la zero.

Aveți nevoie doar de câteva minute pentru a face rapid acest terci de mic dejun delicios și prietenos pentru copii. Procesul este destul de simplu, așa că iată cum se face.

Cât timp se fierbe grișul cu lapte, pentru a avea un preparat gustos?

Pentru a putea prepara acest desert simplu și delicios avem nevoie de câteva lucruri.

În afară de ingredientele principale, grișul, laptele și zahărul, se mai pot adăuga, așa cum spuneam, cremă de zahăr-ars sau chiar o dulceață fină, din orice fruct.

Ingrediente

  • 50 g griș din grâu
  • 500 ml lapte
  • 2 linguri de zahăr

În afară de asta, cel mai important lucru pe care orice gospodină trebuie să-l știe este timpul în care trebuie lăsat să fiarbă grișul.

În primă fază se dă laptele în fiert la care se adaugă zahăr, după care se adaugă și grișul.

Atenție!, pentru a avea un preparat delicios va trebui să lăsați la fiert compoziția, timp de maxim 15 minute.

În tot acest timp, nu uita să amesteci compoziția, pentru a nu ne trezi că se lipește de oala în care avem la fiert viitorul preparat.

Astfel se va omogeniza totul, iar la final vom avea un preparat gustos și delicios. Este foarte important să evităm cocoloașele de griș, care pot apărea în timpul fierberii acestuia.

Așa că, nu uitați să amestecați în toate cele 15 minute de fierbere.

După ce compoziția este gata se pune în castronașe, peste care putem pune zahăr-ars, sau dulceață de vișine, afine, etc, sau, de ce nu, scorțișoară. Poftă bună!