Cât timp se coc vinetele la cuptor, de fapt. Marea greșeală care le distruge tot gustul. Orice gospodină trebuie să știe

de: Ionuț Vieru
09 08. 2023

Cât timp se coc vinetele la cuptor, ușor și rapid pentru a ieși delicioase. Vinetele au o textură similară cu cea a roșiilor și sunt ideale pentru supe, tocănițe și, desigur, salata de vinete. Există multe rețete, însă este bine de știut cum se coc la cuptor corect pentru a fi cât mai gustoase.

Cât timp se coc vinetele la cuptor?

Vinetele la cuptor au foarte multe beneficii pentru sănătate, fiind bogate în vitamina C, vitamina K, magneziu, potasiu și multe altele vitamine necesare organismului. De asemenea, ajută la digestie și poate îmbunătăți sănătatea inimii.

Pentru a pregăti vinetele perfecte la cuptor, trebuie să fim atenți la modul de preparare și cât timp le lăsăm în cuptor. În cazul cuptorului electric, acesta trebuie preîncălzit, pentru început, la 250 de grade.

Mai apoi, se pun vinetele într-o tavă cu hârtie de copt și se așază tava în poziția cea mai de sus a cuptorului. Este suficient să lăsați vinetele la copt în cuptor timp de 25 minute, înainte să le întoarceți.

Citește și: Ingredientul secret pentru cea mai bună salată de vinete de post. Ce adaugă gospodinele de la țară ca să iasă mult mai gustoasă

Cum se coc vinetele la cuptor

Vinetele de dimensiuni medii și mari sunt ideale pentru a fi coapte întregi la cuptor. În momentul în care acestea sunt puse întregi, cuptorul va transforma interiorul vinetelor într-o textură cremoasă și delicioasă. Iată ce trebuie să faceți pentru a pregăti cele mai gustoase vinetele la cuptor.

Pentru început, spălați bine vinetele și apoi uscați-le cu un prosop, după care înțepați în câteva locuri cu o scobitoare, pentru a crăpa când încep să se coacă. Mai apoi, băgați vinetele la cuptorul preîncălzit la 200-250 de grade și se coc pentru circa 40 de minute.

În momentul în care vinetele sunt gata coapte, scoateți pe un grill și lăsați să se răcească. În acest mod, vinetele vor fi mai ușor de decojit și evitați ca vinetele să se îmbibe în sucul propriu. Puteți dejoci vinetele cu un cuțit sau o lingură, apoi perforați coaja cu cuțitul și apoi alegeți conținutul vinetei cu o lingură.

Beneficiile vinetelor. Cât de bune sunt pentru organismul nostru

Vinetele conțin un nivel ridicat de vitamine esențiale pentru sănătate noastră. De asemenea, conțin anumiţi fitonutrienţi esenţiali care îmbunătăţesc circulaţia sângelui şi hrănesc creierul. O singură vânătă conține doar 35 de calorii, motiv pentru care sunt recomandate şi în dietă deoarece sunt sărace în calorii.

Vinetele au fost folosite pentru a controla diabetul. Cercetările recente i-au validat acest rol, datorită cantităţii mari de fibre şi a nivelului scăzut de carbohidraţi solubili din vinete.

Conținutul ridicat de fibre din vinete protejează tractul digestiv și poate preveni cancerul la colon. Totodată, vinetele sunt benefice și pentru inima noastră. Pot reduce nivelul de colesterol rău, însă trebuie gătite corespunzător.

Citește și: Ce pun gospodinele de la ţară în zacusca de vinete pentru a rezista bine peste iarnă. E reţetă veche

Vinetele prăjite în ulei nu sunt recomandate, deoarece conțin multă grăsime. Cu toate acestea, pregătite la cuptor, vor avea un gust mult mai bun, nu va îngreuna digestia și sunt benefice pentru organismul nostru. Potrivit cercetătorilor, un consum regulat de vinete ne scapă de cheagurile de sânge, datorită Vitaminei K.