Cât timp este bun puiul gătit. Aşa se păstrează corect în frigider, altfel devine periculos

Cât timp este bun puiul gătit. Aşa se păstrează corect în frigider, altfel devine periculos
Cât timp este bun puiul gătit, după ce îl pui la frigider. Nu îl consuma niciodată după acest termen! Sfatul specialiștilor.

Cât timp este bun puiul gătit? Când îl puteți consuma fără să vă îngrijorați, mai ales pe perioada de vară, când temperaturile cresc în ritm alert. Agenția guvernamentală americană USDA oferă răspunsul pe care trebuie să îl cunoască fiecare gospodină. Află, în rândurile următoare, ce spun autoritățile din sănătate despre puiul gătit, depozitat la frigider.

Cât timp este bun puiul gătit

Cât timp este bun puiul gătit. Greşeala mare pe care o fac româncele. Specialiștii americani de la agenția guvernamentală USDA arată că puiul gătit, depozitat la frigider, trebuie consumat în decurs de trei zile. Ce faci dacă mâncarea a depășit acest termen limită?

Totul depinde de tine. Există agenți patogeni care se pot dezvolta pe pui, care nu au gust sau miros. Ei nu vor schimba felul în care arată carnea de pui. Specialiștii recomandă ca puiul gătit să nu fie consumat după trei zile. Însă decizia finală este luată de fiecare consumator în parte,

Când ai îndoieli cu privire la mâncare, în ceea ce privește perioada de consum, cel mai bine este să nu o mai mănânci. Există, însă, și unele excepții când vine vorba despre termenul de expirare al cărnii de pui. Dacă puiul este gătit în anumite rețete, el poate fi consumat pentru o perioadă mai lungă de timp.

De exemplu, dacă introduceți carne de pui în salată, acest fel de mâncare poate fi consumat pentru o perioadă de până la patru zile după preparare. Hot-dog-ul de pui poate să reziste și două săptămâni la frigider, dacă ambalajul nu a fost deschis. În caz contrar, folosiți-l doar pe o perioadă de o săptămână.

Cum îți dai seama că puiul s-a stricat

Trebuie să ții cont și de inuiția personală atunci când vine vorba despre consumul de carne de pui. Orice schimbare în ceea ce privește aspectul, gustul sau mirosul acesteia este suspectă. Mucegaiul înseamnă că mâncarea trebuie aruncată, evident. Același mesaj indică și textura vâscoasă sau alunecoasă a cărnii de pui.

Aruncarea resturilor de mâncare este și o faptă de mare risipă. Prin urmare, când gătești în cantități mai mari, poți apela la congelator pentru a păstra diverse alimente, fără a se strica. Puiul gătit poate fi congelat până la un an de zile, potrivit USDA, însă depinde ce fel de tip de carne de pui cumpărați. Verificați de fiecare dată instrucțiunile de pe ambalajul produsului.

Citește și: Ai gătit puiul greșit până acum. Secretul dezvăluit abia acum, ce trebuie să faci pentru puiul perfect

Dacă aveți prea multă carne de pui gătită, puteți folosi o parte din aceasta la pregătirea unor diverse rețete. De exemplu, puteți introduce în salate bucăți de pui. Se recomandă, bineînțeles, ca acest fel de mâncare să fie consumat cât mai repede posibil. Puteți introduce bucățele de carne de pui și când gătiți paste.