Cât se fierb legumele pentru salata boeuf. Ce cartofi să folosești ca să nu se sfărâme
Salata boeuf este un preparat popular servit în mod obișnuit ca aperitiv sau garnitură la sărbători, cum ar fi Paștele sau Crăciunul. Cei care nu au făcut niciodată această rețetă se pot întreba cât se fierb legumele pentru salata boeuf? Aceasta conține în mod obișnuit carne de vită fiartă, morcovi tăiați cubulețe, cartofi și murături, toate amestecate cu maioneză și uneori alte condimente sau ierburi. Este un preparat delicios și clasic.
Salata boeuf – ce trebuie să conțină
Salata boeuf este un exemplu perfect despre cum ingrediente simple pot crea ceva cu adevărat extraordinar. Carnea de vită fiartă, legumele tăiate cubulețe și maioneza sunt amestecate pentru a crea un preparat pe care toată lumea îl iubește.
Textura este catifelată și cremoasă, iar castraveții murați tăiați cubulețe oferă o textură crocante. Aromele sunt bogate datorită maioneze făcute în casă care de obicei conține și muștar.
Salata boeuf poate fi servită ca garnitură, aperitiv sau ca fel principal, în funcție de ocazie. Este un preparat care nu lipsește de masa de sărbători a românilor.
Se face super ușor, ia singura parte migăloasă este că trebuie să toci ingredientele destul de mărunt. În rest, dacă știi să fierbi legume și carne, atunci ai reușit.
Ca să fie o salată de casă, trebuie să faci maioneza de casă. Poți face acest lucru cu ajutorul unui blender sau în mod tradițional, folosind o lingură de lemn și amestecând încontinuu cu răbdare până ce ai obținut suficientă maioneză pentru a acoperi legumele și carnea.
Cât se fierb legumele pentru salata boeuf
Salata boeuf conține câteva ingrediente principale: carne, legume, murături ș maioneză.
În timp ce carnea de vită este cea mai folosită pentru a face această salată, de unde și numele, mulți aleg să o înlocuiască cu carne de pui sau curcan.
Citește și: Ingredientul care nu are ce căuta în salata boeuf. Multe gospodine îl pun, însă strică gustul preparatului
Ca legume se folosesc cartofi, morcovi și mazăre. Mazărea la conservă este ideală pentru că vine deja fiartă și trebuie să o scurgi și să o usuci bine ca să nu lase zeamă în salată.
Cartofii ar trebui să fie din cei speciali pentru salată, ca să nu se sfărâme atunci când îi fierbi.
Ei se fierb circa 20 de minute sau până un cuțit ascuțit îi străpunge de la un capăt la altul fără probleme.
Fierbe cartofii în coajă, ca să nu se sfărâme și curăță-i abia după ce s-au răcit.
Murăturile trebuie să fie crocante. Ai grijă ca după ce tai castraveții murați și gogoșarii murați să îi scurgi bine de zeamă, pentru că altfel vei avea o salată lichidă.
Maioneza trebuie neapărat să conțină muștar și zeamă de lămâie, pentru acel gust puțin acrișor și aromat.
Cum se face salata boeuf
Această salată este foarte ușor de făcut. După ce carnea și legumele sunt fierte și tăiate cubulețe, întregul preparat se realizează în mai puțin de 10 minute.
Pentru început, trebuie să fierbi carnea. Poți fie să o fierbi în apă timp de 2 ore, dacă folosești vită sau doar 15-20 de minute dacă folosești pui sau curcan. Când carnea este gata, transfer-o într-un bol și las-o să se răcească complet.
Fierbe cartofii și morcovii. Morcovii trebuie fierți cam 10-15 minute în funcție de cum îți place textura lor.
Odată ce carnea și legumele s-au răcit, taie-le în bucăți mici și pune-le într-un bol mare. Apoi, toacă cubulețe murăturile, scurge toată zeama din ele, usucă-le cu un prosop de bucătărie, apoi adaugă-le în bol. Mazărea se scurge bine și ea și se tamponează cu un prosop de bucătărie ca să fie uscată. Acum ai toate ingredientele tocate și tăiate bucățele mici.
Pentru a face salata, adaugă maioneza de casă în bolul cu carne și legume, împreună cu puțină sare și piper negru. Apoi amestecă totul până când toate legumele și carnea sunt acoperite de maioneză.
Poți să îi pui un strat subțire de maioneză deasupra după ce ai pus-o pe un platou și apoi o poți decora cu pătrunjel sau gogoșar, totul depinde de imaginația ta. Las-o câteva ore la frigider pentru ca totul să se combine și apoi servește-o.