Cât scade eficacitatea vaccinului Pfizer după 6 luni, de fapt. S-a aflat acum ce se întâmplă cu protecția lui

Cât scade eficacitatea vaccinului Pfizer după 6 luni, de fapt. S-a aflat acum ce se întâmplă cu protecția lui
CDC a refuzat o a treia doză propusă de Pfizer

În ultimele zile au apărut noi informații despre eficacitatea vaccinurilor Pfizer. Rapoartele spun că eficacitatea vaccinului Pfizer scade constant în timp. Experții spun că aceasta scade la aproximativ 84% pentru persoanele vaccinate la aproximativ patru până la șase luni după ce a primit a doua doză, potrivit CEO-ului Albert Bourla.

Noile rapoarte despre vaccinul Pfizer trag un semnal de alarmă

Specialiștii sunt de părere că utilizatorii susțin în mod fals că nu există dovezi că vaccinurile COVID-19 reduc gravitatea bolii și spitalizarea pentru cei infectați cu coronavirus. Comentariile făcute de Albert Bourla miercuri, la CNBC, se bazează pe concluziile unui nou studiu finanțat de compania  acestuia, care nu a fost încă evaluat de către colegi. Se întâmplă în timp ce medicii se confruntă cu oficialii din domeniul sănătății pentru necesitatea unei a treia doze de vaccin Covid pentru a spori protecția imunității.

„Studiul a constatat că eficacitatea vaccinului Pfizer a fost cea mai puternică, la 96,2%, între o săptămână și două luni după administrarea celei de-a doua doze.

Acesta a scăzut în medie cu 6% la fiecare două luni, potrivit studiului, care a înscris peste 44.000 de persoane din SUA și din alte țări. Eficacitatea după patru până la șase luni a fost de aproximativ 84%, a declarat Albert Bourla.

Pfizer intenționa să trimită oficial autorităților de reglementare din SUA date despre beneficiile unei a treia doze de vaccin Covid până la jumătatea lunii august, a mai spus Bourla.

CDC a refuzat o a treia doză propusă de companie

La începutul lunii august, când Pfizer și-a anunțat pentru prima dată planurile, Administrația pentru Alimente și Medicamente și Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor au emis o declarație comună care a respins propunerea companiei, spunând că „americanii care au fost complet vaccinați nu au nevoie de o lovitură de rapel la de data asta.”

Rezultatele studiului susținut de Pfizer au apărut la o zi după ce CDC a inversat cursul îndrumării sale anterioare și a recomandat americanilor complet vaccinați, care locuiesc în zone cu rate ridicate de infecție Covid, să înceapă să poarte măști din nou în interior.

Protecția împotriva vaccinului rămâne foarte puternică împotriva bolilor severe și a spitalizărilor cauzate de orice variație a coronavirusului, cei nevaccinați fiind cei mai expuși riscului, potrivit Reuters, care a stat de vorbă cu 10 experți COVID-19.

Un studiu publicat în 22 iulie 2021, în New England Journal of Medicine, a constatat că două doze de vaccin Pfizer au fost cu 88% mai eficiente în prevenirea bolii simptomatice din varianta Delta, comparativ cu 93,7% față de varianta Alpha.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI