Cât rezistă un iaurt desfăcut în frigider. După cât timp nu mai este bun pentru consum

Cât rezistă un iaurt desfăcut în frigider. După cât timp nu mai este bun pentru consum
Cât rezistă un iaurt în frigider dacă este desfăcut?

Multe dintre gospodine nu știu cât rezistă un iaurt desfăcut în frigider, motiv pentru care aruncă banii pe fereastră în fiecare lună. Din păcate, acestea nu știu să le depoziteze corect sau să caute diverse trucuri ce le pot ajuta în acest sens. Majoritatea oamenilor au lactate în casă, iar astfel de produse ajung să nu mai fie bune pentru consum destul de rapid. Află cât poate rezista un iaurt desfăcut în frigider și după cât timp nu mai este bun!

Lactatele, cele mai perisabile alimente

Iaurtul desfăcut se regăsește cu siguranță în toate frigiderele românilor care au copii. De cele mai multe ori micuții nu pot mânca tot produsul și gospodinele ajung să îl depoziteze la loc în frigider. Mulți se gândesc la faptul că alimentul nu se strică la fel de repede dacă este pus la rece.

Cu toate astea, există o anumită perioadă în care îl poți ține astfel. Toate doamnele trebuie să țină cont de mirosul și culoarea lucrurilor pe care le pun pe masă celor dragi. Din păcate, lactatele sunt cele mai pretențioase, mai cu seamă iaurtul desfăcut ce are nevoie de un mediu potrivit.

Pentru a scăpa de riscuri și probleme diverse de sănătate, este recomandat să îl păstrezi un anumit timp în aparatul tău electrocasnic. Experții susțin să achiziționezi iaurturi mici pe care să le consumi imediat după ce le deschizi, nu produse cu un gramaj mult prea mare pentru că aroma și prospețimea acestuia pot fi modificate.

Cât rezistă un iaurt desfăcut în frigider. În cât timp se poate strica

Trebuie amintit faptul că iaurtul desfăcut poate fi și congelat pentru câteva săptămâni. Problema va fi doar textura puțin mai lichidă, dar dacă nu te deranjează atunci nu ai pentru ce să îți faci griji. Este important să ții cont de faptul că acest nu trebuie congelat dacă este expirat sau are un termen de valabilitate mic.

În cazul în care vrei doar să îl mai păstrezi la frigider, experții susțin că o poți face doar până la două săptămâni. Nu uita că acesta trebuie să aibă totuși folia de protecție sau un capac pentru ca toată crema să nu ia mirosul celorlalte mâncăruri din aparatul electrocasnic.

Cât rezistă alte lactate în frigider?

 • Un pachet de unt: între o lună și trei luni
 • Lapte bătut/iaurt de băut: până la două săptămâni
 • Cremă de brânză: două săptămâni
 • Brânza cheddar: între trei și patru săptămâni
 • Brânza feliată: aproximativ două luni
 • Brânza rasă: până la o lună
 • Lapte: o săptămână
 • Margarina: șase luni
 • Lapte de soia: o săptămână (la rece)
 • Iaur: aproximativ două săptămâni
 • Frișca lichidă: o lună
 • Frișca lichidă procesată: aproximativ două săptămâni

Ce se întâmplă dacă mănânci iaurt expirat

Iaurtul este un aliment cu un pH foarte acid. Acesta este realizat din lapte pasteurizat care elimină încărcătura microbiană. Din acest motiv consumul de iaurt desfăcut expirat nu are consecințe grave, susțin specialiștii.

Cu toate astea, oamenii vor să știe cât timp mai pot consuma iaurt după ce a expirat. Mai exact, te mai poți bucura de acest produs în condițiile de mai sus între 1 și 3 săptămâni de la data expirării tipărite pe ambalaj.

Cercetătorii au arătat că singura valoare care se schimbă față de cel care nu a expirat încă este pH-ul care tinde să scadă ușor. Astfel, consumul unui iaurt care a depășit termenul de valabilitate de până la trei săptămâni nu trebuie să te îngrijoreze.

Urmăriți Playtech.ro și pe