Cât rezistă ouăle fierte în frigider, de fapt. După cât timp trebuie să le arunci

de: Ioana Bucur
09 03. 2023

Specialiștii au dezvăluit cât rezistă ouăle fierte în frigider, de fapt. Află, din rândurile de mai jos, după cât timp trebuie să le arunci, nu vor mai putea fi consumate.

Cât rezistă ouăle fierte în frigider

Ouăle sunt nelipsite din meniul zilnic al multora, fiind sursa perfectă de proteină pentru micul dejun, pot fi adăugate în salata de prânz și ingredient în multe rețete potrivite pentru cină.

Din dorința de a câștiga timp în momentul în care gătesc, mulți obișnuiesc să fiarbă mai multe deodată și să le păstreze în frigider câteva zile, până când le vine rândul să fie consumate. În aceste cazuri, este important să știm cât rezistă ouăle fierte în frigider, de fapt.

Potrivit specialiștilor de la Food and Drug Administration (FDA), după ce sunt fierte și ținute în frigider, pot fi consumate în cel mult o săptămână. Aceștia precizează că valabilitatea lor nu se schimbă dacă sunt sau nu decojite.

Citește și: Ouă umplute cu pate. Secretul pentru un gust senzațional

Cum le poți folosi

Ouăle nefierte pot rămâne proaspete până la cinci săptămâni. Diferența este dată de coajă. În cazul unuia netratat termic, coaja protejează mai bine împotriva contaminării bacteriene datorită învelișului său protector. Odată ce fierbeți ouăle, acel strat protector devine mai subțire și mai puțin util, ceea ce permite bacteriilor să se infiltreze mai ușor.

Trebuie precizat faptul că termenul de șapte zile se aplică doar ouălor fierte tari, cele moi putând fi consumate în cel mult două zile de când sunt gătite.

Salata de ouă este o soluție excelentă pentru a folosi ouăle fierte. Pentru rețeta de bază ai nevoie doar de puțină maioneză, puțină sare și piper, în timp ce ingrediente „bonus” precum muștarul îi pot spori aroma. Salata poate fi pusă pe un sandviș sau servită pe felii de baghetă și servită cu verdeață pentru un aperitiv rapid de petrecere.

În plus, tăierea unui ou fiert peste niște pâine prăjită cu avocado este un mic dejun sau un prânz plin de proteine.

Citește și: Cât timp se fierb ouăle pentru a rămâne moi. Aşa ies perfecte, secretul bucătarilor