Cât praf de copt se pune la pandișpanul cu prune. Cantitatea corectă ca să iasă super pufos și fin
Dacă îți dorești să îți răsfeți familia cu un desert delicios și simplu de preparat, pandișpanul cu prune este alegerea ideală. Acest desert nu doar că este ușor de făcut, dar promite și un rezultat excepțional, cu un aluat pufos și fraged, perfect pentru sezonul prunelor. Secretul unei prăjituri pufoase constă în cantitatea corectă de praf de copt, alături de alte ingrediente esențiale.
Rețetă pandișpan cu prune
Pandișpanul cu prune este, fără îndoială, una dintre cele mai îndrăgite prăjituri de la noi din țară. Însă, cum se prepară acest desert delicios? Ei bine, praful de copt este ingredientul cheie pentru a asigura textura pufoasă a pandișpanului.
Cantitatea recomandată pentru această rețetă este de 10 g, echivalentul unui plic. Aceasta este cantitatea ideală pentru 375 g de făină. Iată de ce alte ingrediente mai ai nevoie pentru a prepara această delicatesă dulce.
Ingrediente
Pentru a obține un pandișpan cu prune deosebit de pufos și fin, este important să respecți cantitățile ingredientelor. Rețeta necesită:
- 400-500 g prune
- 5 ouă
- 10 linguri zahăr (200 g)
- 2 plicuri zahăr vanilinat
- 15 linguri făină tip 000 (375 g)
- 1 linguriță sare
- 100 ml ulei
- 200 ml apă minerală
- 1 plic praf de copt (10 g)
- 1 lingură esență de vanilie
- 1 lingură esență de lămâie
- 15 g zahăr pudră
Te-ar mai putea interesa și Pandișpanul va crește spectaculos dacă adaugi acest ingredient în aluat. Va ieși înalt si pufos, exact ca în reviste!
Mod de preparare
Începe prin a spăla prunele, a le scoate sâmburii și a le tăia după preferință. Separă albușurile de gălbenușuri și bate albușurile până devin spumă.
Adaugă zahărul și zahărul vanilinat și continuă să mixezi până obții o bezea fermă. Amestecă gălbenușurile cu un praf de sare și încorporează-le în bezea.
Adaugă esențele, uleiul și apa minerală, mixând bine. Cerne făina și praful de copt peste compoziție și amestecă ușor până se omogenizează. Toarnă aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, adaugă prunele tăiate și coace în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de 45 de minute.
Verifică dacă este gata cu ajutorul unei scobitori. Lasă prăjitura să se răcească și decoreaz-o cu zahăr pudră. Cu cantitatea corectă de praf de copt, prăjitura ta va fi nu doar delicioasă, ci și perfect pufosă și fină, perfectă pentru orice ocazie. Poftă bună!
Te-ar mai putea interesa și La ce temperatură se coace pandișpanul în cuptorul electric. De asta crapă și nu iese deloc pufos!