Cât oțet se pune în găleata mopului pentru ca parchetul să strălucească. Trucul pe care trebuie să-l știi
Vrei să cureți podeaua sau parchetul cu oțet alb distilat sau oțet de curățenie, pentru a nu cheltui mulți bani pe produsele chimice? Playtech Știri îți explică ce cantitate de oțet să adaugă în apa caldă din găleata mopului pentru un efect perfect. Totul va străluci și va arăta ca nou în casa ta.
Ce tipuri de oțet poți folosi la sarcinile de curățenie din locuință
În loc să cumperi tot felul de produse de la raionul celor de curățenie din magazin, poți face podeaua sau parchetul din locuință să strălucească folosind oțet alb distilat sau oțet de curățenie sub forma unei soluții. Apelând la această metodă de curățenie, vei economisi sume importante de bani.
Este important de precizat că oțetul alb distilat conține aproximativ 5% acid acetic și 95% apă. Oțetul de curățare conține în jur de 6% acid acetic, ceea ce îl face cu 20% mai puternic decât oțetul alb distilat. Produsul poate fi folosit aproape la toate sarcinile de curățenie din locuință.
Materialele pe care să nu le cureți niciodată cu oțet alb distilat
Chiar dacă oțetul este un ingredient perfect pentru sarcinile de curățenie din locuință, există unele obiecte ce nu ar trebui niciodată spălate cu soluție de acest fel. Nu folosi soluție de oțet dacă ai un duș din piatră naturală sau o podea din piatră naturală, fiindcă acidul o va ataca permanent.
De asemenea, nu folosi oțet la curățarea blaturilor de marmură sau pe granitul nesigilat. Utilizarea excesivă a unei soluții de acest fel poate opacifia finisajul podelelor din lemn masiv. Nu pulveriza oțet nici pe ecranele calculatoarelor sau orice alt dispozitiv electronic.
De ce ai nevoie și cum să pregătești soluția de oțet pentru curățarea pachetului
Materiale/unelte necesare
- 1 mop cu găleată
- oțet alb distilat
- apă caldă
- ulei de in
Cât oțet se pune în galeata mopului
- Se umple găleata mopului cu apă caldă, ca de obicei.
- Se adaugă 1 ceașcă de oțet alb distilat în apă.
- Se toarnă un căpăcel de ulei de in în apa cu oțet.
- Se amestecă foarte bine soluția.
- Se înmoaie mopul, ca de obicei, în apa cu oțet și in.
- Se curăță podeaua sau parchetul cu soluția în cauză.
După ce cureți podeaua sau parchetul cu soluția de oțet, nu este nevoie să o clătești cu apă curată. Materialul lemnos va străluci de curățenie și nici nu vor rămâne urme pe acesta. Toată lumea care va păși în locuința ta va observa diferența în strălucirea podelei sau parchetului.