Cât i s-a mărit salariul lui Chef Cătălin Scărlătescu în doar 30 de zile. Suma este uluitoare
Lucruri mai puțin știute despre Cătălin Scărlătescu. Bucătarul a fost provocat, recent, să abordeze mai multe „secrete” din viața sa profesională – și nu numai. Află în rândurile de mai jos cu cât i s-a mărit salariul lui Chef Cătălin Scărlătescu în doar o lună de zile. Suma este uluitoare; ai spune că e ireal!
Fără diplomă de BAC, și-a urmat pasiunea
Cătălin Scărlătescu nu mai are nevoie de nicio prezentare. Este aproape imposibil să nu îl cunoști. Alături de ceilalți doi colegi de la „Chefi la Cuțite”, este unul dintre cei mai renumiți bucătari din țara noastră. Cu toate acestea, puțini știu cum a ajuns vedeta să se bucure de atât de mult succes în domeniul culinar.
Pe vremea când era adolescent, Cătălin Scărlătescu a descoperit că îi place să gătească. Avea atunci 16 ani, însă nimic nu l-a împiedicat să creadă în visul său. Nu s-a mai concentrat pe studii, astfel încât nu deține nici măcar diplomă de Bacalaureat. A început să lucreze pentru a deveni bucătar.
La început, pentru a-și câștiga existența, s-a angajat în funcția de curier la un hotel de pe litoralul românesc. Doi ani mai târziu și-a schimbat meseria și a decis să se ocupe de sarcinile de curățenie și de manipularea mărfurilor. La ceva vreme de la momentul cu pricina, a ajuns într-o bucătărie în care curăța legume.
A plecat pe mare, pe un vapor cargo, unde nu a fost bucătar, așa cum ar putea să fie tentați mulți să creadă, ci steward. Apoi, a ales să se mute în Germania, unde s-a angajat la un restaurant. Aici și-a petrecut Cătălin Scărlătescu mulți ani din viață, însă munca pe care o presta merita. Dincolo de faptul că își urma pasiunea, câștiga foarte mult bani.
Cât i s-a mărit salariul lui Chef Cătălin Scărlătescu
Cătălin Scărlătescu a mărturisit că salariul pe care îl câștiga în Germania pentru munca din bucătărie era la nivelul câștigului financiar pe o lună al unui medic. Când a decis să se întoarcă în România însă, lucrurile s-au schimbat la început. Cu experiența pe care o avea, a devenit bucătarul șef al restaurantului Angels.
Numai că, potrivit spuselor Chef-ului, veniturile financiare în România nu au fost deloc mari în prima lună. Câștiga doar 300 de dolari, în comparație cu 3.500 de mărci, cât încasa în Germania. În doar o lună de zile însă, conducerea localului la care activa a decis să-i mărească venitul financiar cu nu mai puțin de 2.500 de dolari. Nu, nu este o glumă!
„Pot să spun că în 2002-2003, când am venit eu în România, m-am întors din Germania… eu pe vremea aia aveam 3.500 de mărci. Luam salariul cât lua un doctor în Germania. Am venit în România și am început cu 300 de dolari și, după o lună de zile aveam 2.800 de dolari”, a spus Cătălin Scărlătescu, la podcastul „Fain & Simplu”.
Te-ar putea interesa și: Chef Cătălin Scărlătescu a rupt tăcerea despre despărțirea de Doina Teodoru. Ce s-a întâmplat după America Express
Pe lângă activitatea pe care o presta în calitate de bucătar șef al Angels, Cătălin Scărlătescu a mai fost și manager executiv la Museum și copartener la restaurantul „Il Gabero Rosso”. După ce a reușit să strângă mai mulți bani, și-a deschis propriul local în București. La scurt timp, a debutat și în televiziune, în prezent fiind unul dintre jurații „Chefi la Cuțite”.