Cât este darul de nuntă în 2022. Ce sume pun în plic nașul, socrul sau invitatul

Cât este darul de nuntă în 2022. Ce sume pun în plic nașul, socrul sau invitatul
Cat este darul de nunta in acest an

Cum în ultimii doi ani nu prea s-au mai făcut nunți din cauza pandemiei de coronavirus, în această vară evenimentele de acest gen vor exploda. Astfel, mulți dintre români își vor cheltui economiile dând daruri la nunțile la care vor fi invitați. Așadar, cât este darul de nuntă în 2022 dacă ești naș, socru sau simplu invitat, vedeți în rândurile de mai jos.

Cât este darul de nuntă în 2022. Câți bani să le dai mirilor, ca să nu te faci de râs

Pentru mulți dintre români invitația la o nuntă în acestă perioadă greu încercată din punct de vedere economic echivalează cu o amendă care trebuie plătită pe loc. Din această cauză, mulți uită să se mai distreze la nuntă știind că, pe finalul evenimentului, vor trebui să bage mâna adânc în buzunar.

Că ne convine sau nu, darul pentru miri tot va trebui plătit, dar acum când toate s-au scumpit, se pune problema cam care ar fi suma corectă pentru un dar de nuntă în 2022.

Prețul meniului, important în stabilirea sumei pentru dar

Pentru a ne face o idee cam cât este darul de nuntă în 2022 mai întâi ar trebui să știm cât a costat meniul. Din cauza scumpirilor, meniurile de la restaurante au crescut cam cu 30%, iar un invitat ar trebui să plătească pentru darul mirilor minim dublul unui meniu.

Spre exemplu, dacă meniul a costat 300 de lei, darul oferit va trebui să fie de minim 600 de lei. Cei care nu știu cât a costat meniul trebuie să țină cont și de alți factori care pot influența darul dat la nuntă. Trebuie luată în calcul locația unde se desfășoară evenimentul, artiștii care întrețin atmosfera, aranjamentele florale…etc.

Cât este bugetul unei nunți în 2022

În 2022, bugetul pentru o nuntă normală costă între 7 și 10 mii de euro. Mirii cheltuie mulți bani pe haine, pe muzică, meniul de la restaurant, surprizele pentru invitați, fotograf, machiaj și alte cheltuieli neprevăzute.

La un astfel de eveniment, baza financiară sunt socrii, nașii și rudele apropiate, pentru că aceștia vor da în general cele mai mari sume. De asemenea, nașii oferă finilor un dar de o mie de euro în acest an. Părinţii mirilor pot oferi mai mult, doar dacă situația financiară le permite asta.

Nu în ultimul rând, rudele apropiate ale celor care pășesc în viață ca soț și soție, cum sunt frații și surorile mirilor vor da, de obicei, de patru ori mai mult decât prețul meniului. Sperând că v-am făcut o idee cât să cheltuiți cu darul pentru nunțile din 2022, vă dorim distracție plăcută!

Cât se dă la botez în 2022

În ce privește botezul, se dă de la 1.000 de lei în sus per cuplu sau mai mult, dacă este vorba despre persoane apropiate. În ce privește nașii de botez, ei dau 2.000 de lei numai la biserică, pentru cele necesare, dar chiar mai mult.

Cât se dă la cununia civilă în 2022

La cununia civilă, ca și sumă se dă de la 1.000 de lei în sus la restaurant. Dacă se face acasă, 800 lei sau poate mai puțin. Dacă sunt rude foarte apropiate, frați, surori, copii etc, poți dai mai mult, în cazul în care ai. În mare, toate prețurile s-au mărit și chiar dacă dai 1.000 lei pe cuplu, se va ieși în pierdere.