29 ian. 2022 | 08:35

Cât de periculoasă este noua subvariantă Omicron, de fapt. Un epidemiolog face anunțul crunt

News
Cât de periculoasă este noua subvariantă Omicron, de fapt. Un epidemiolog face anunțul crunt
Cat de periculoasa este noua subvarianta Omicron

Vești importante pentru toți românii și nu numai. Specialiștii de la Societatea Română de Epidemiologie au declarat că tulpina Omicron COVID a dezvoltat, în anumite țări, o nouă subvariantă ce a început să înlocuiască varianta originală. Despre ce este vorba. Cât de contagioasă este noua tulpină.

A apărut o nouă subvariantă a tulpinei Omicron COVID

Prof. dr. Emilian Popovici, vicepreședintele Societatății Române de Epidemiologie, a făcut o serie de declarații surprinzătoare, în urmă cu puțin timp. Legat de tulpina Omicron, specialistul a specificat faptul că, în unele țări, a apărut deja o subdiviziune a ultimei variantei COVID, ce pare a fi mult mai contagioasă decât tulpina originală.

„Am spus că după un val epidemic devastator cum e cel cauzat de Omicron este posibil să urmeze o perioadă de acalmie (linişte) inter-epidemică cu condiţia ca să nu apară o nouă variantă şi mai transmisibilă.

Şi iată că din păcate a apărut derivată din Omicron (B.A 1)  această subvariantă B.A 2 care este după studiile preliminare de 1,5 ori mai transmisibilă decât Omicron”, a declarat specialistul, în exclusivitate pentru Adevărul.

Mai mult de atât, profesorul spune că, momentan, autoritățile au la dispoziţie doar rezultatele unor studii preliminare, motiv pentru care este prea devreme ca specialiştii să-și dea seama dacă vom avea parte de un al șaselea val COVID, cu sub-varianta B.A 2.

„Însă ţinând cont de prezenţa acestei subvariante în câteva zeci de ţări precum şi de faptul că în Danemarca subvarianta B.A. 2 devine dominantă în faţa variantei Omicron având după aceleaşi studii preliminare o transmisibilitate de 1,5 x mai mare, putem gândi la o prelungire a valului 5 datorată apariţiei acestei subvariante.

Singurul aspect cumva pozitiv este acela că până în prezent nu au fost remarcate modificări în ceea ce priveşte gravitatea bolii”, a completat prof. dr. Emilian Popovici, pentru sursa citată.

„Ne aşteptăm la o nouă creştere spectaculoasă!”

Alexandru Rafila a transmis un mesaj înfiorător legat creșterea cazurilor COVID în România. Ministrul Sănătății este de părere că acestea vor fi mai puține în weekendul 29 – 30 ianuarie, urmând ca, mai apoi, să crească în săptămânile următoare, infecția urmând un trend ascendent.

„Trendul ascendent al acestei infecţii continuă, chiar dacă astăzi a fost o mică scădere aşteptată pentru că ieri am avut numărul maxim de cazuri după patru zile libere, când, în mod evident, testarea a fost mai limitată şi aceste valori, în jurul a 30.000 de cazuri.

Probabil că vor fi înregistrate până sâmbătă, după care va urma o nouă scădere, undeva în jurul cifrei de 15.000 – 18.000 de cazuri de cazuri pentru week-end. Apoi, ne aşteptăm la o nouă creştere spectaculoasă. Cifrele cu 4 în faţă nu sunt excluse pentru această perioadă.”, a subliniat ministrul Alexandru Rafila, conform Știrilor PRO TV.

În ciuda evoluției sale rapide, până acum, valul cinci al pandemiei pare cu 25% mai puțin agresiv decât valul generat de tulpina Delta.

Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
Lovitură de teatru! De ce ar fi făcut luptătorul MMA gestul golănesc către fata din ring: ”N-am altă explicație”
Digisport.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea în care trăia ca un rege
Digi24
Misterul morții unei mame și a fiicei ei de 10 ani a fost rezolvat după 24 de ani. Ucigașul a dezvăluit totul de pe patul de moarte
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
Decizie finală pentru plata cu BANCNOTE. Noua regulă devine OBLIGATORIE
Capital.ro
Horoscopul banilor pentru luna mai 2024. Zodiile care vor avea câștiguri financiare deosebite
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Cine PIERDE bani din PENSIE imediat. ANUNȚUL ministrul MUNCII
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro