Cât de mult zahăr se pune în dulceață, de fapt. Secretul gospodinelor a fost dezvăluit
Vara și toamna sunt două anotimpuri care aduc odată cu ele belșug de fructe și legume, pe care multe gospodine încearcă să le păstreze și peste iarnă. Și printre borcanele pregătite să își găsească loc în cămară se numără și cele cu dulceață. Haide să vedem așadar, care sunt pașii preparării acestui deliciu. Cât zahăr trebuie adăugat pentru ca succesul să fie garantat.
Cât de mult zahăr se pune în dulceață
Dulceața și gemul sunt printre cele mai pregătite alimente pentru iarnă, care umplu rafturile din cămară ale gospodinelor. Fiecare dintre ele caută cea mai bună rețetă, iar în ajutorul lor vin bucătarii iscusiți, cu diferite trucuri.
Ei bine, mai întâi de toate, pentru ca dulceața să iasă așa cum trebuie, fructele trebuie spălate foarte bine. De asemenea, important este ca niciunul să nu fie stricat, alterat, pentru că va strica gustul final al produsului. În continuare, este important să știm cât zahăr și când trebuie adăugat acesta.
Secretul gospodinelor a fost dezvăluit
Potrivit bucătarilor profesioniști, zahărul se adaugă în ultima jumătate de oră de fierbere. Dacă este pus mai devreme, există riscul să se ardă, iar dulceața nu va avea un gust tocmai plăcut. După ce se adaugă zahărul este necesar să se amestece încontinuu.
În schimb, dacă se fierb mai întâi fructele, acestea se pot lăsa singure să fiarbă și să se amestece ocazional.
Un alt detaliu important este cantitatea de zahăr folosită. Bucătarii recomandă circa 300 g zahăr/kg de fructe de orice fel ori să fie adăugat după gust, în funcție de cât de dulci sau acre sunt unele fructe, dar și în funcție de preferințe.
Ce trebuie să faci la final
Pentru a obține o dulceață gustoasă, fructele se fierb până când cantitatea acestora ajunge la jumate și nu este nevoie să fie acoperită cu un capac. În cazul unor tipuri de dulceață, cum este cea de nuci, se recomandă să nu fie adăugată apă.De asemenea, este recomandat ca dulceața sau gemul să se fiarbă la foc mic și în oale de ceramică
După ce dulceața este gata se pune în borcane curate care se închid bine, se întorc cu capacul în jos și se lasă așa pentru câteva minute. Orice crăpătură sau deschizături a capacului va fi umplută imediat cu dulceață sau gem și va fi sigilată. După ce totul este gata, borcanele se depozitează la loc răcoros, ferit de razele soarelui.
Citește și: Când se pune lămâia în dulceața de căpșuni, de fapt. Trucul secret care o face perfectă