Cât de mult seamănă Eliza și Amelia Spencer cu mătușa lor, Prințesa Diana. Cum și-o amintesc gemenele pe sora tatălui lor

de: Daoud Andra
18 10. 2024

Eliza și Amelia Spencer, nepoatele Prințesei Diana și fiicele contelui Charles Spencer, au avut o relație specială cu mătușa lor, deși aveau doar cinci ani când Lady Di a murit în tragicul accident din 1997. Crescând în Africa de Sud, gemenele nu au realizat imediat amploarea influenței și impactul pe care l-a avut mătușa lor în lume. Cum arată în prezent tinerele.

Nepoatele Prințesei Diana s-au transformat în femei în toată regula

Deși erau prea mici să înțeleagă atunci ce rol avea mătușa lor, Eliza și Amelia au avut șansa să o vadă pe Prințesa Diana de câteva ori în copilărie. Lady Di le-a vizitat în Africa de Sud cu puțin timp înainte de a-și pierde viața, iar gemenele își amintesc acele momente.

„A venit să ne viziteze în Africa de Sud de câteva ori. A stat cu noi, chiar înainte să moară, în casa tatălui meu, aici în Cape Town. Am fost foarte norocoși să petrecem acel timp cu ea”, a povestit Eliza, într-un interviu.

Cele două surori o descriu pe mătușa lor ca fiind o persoană extraordinar de caldă, iubitoare și atentă, chiar și atunci când nu purta coroana de Prințesă a Inimilor.

„Își făcea întotdeauna timp să fie aproape de noi, copiii, și avea un dar incredibil de a ne înțelege inimile,” își amintește Eliza.

Fetele își amintesc cum, la un moment dat, au fost cu Diana la Noordhoek, o plajă renumită pentru apele sale reci. În acel moment, au fost abordate de un fotograf. În loc să le facă să se simtă speriate, Diana a transformat situația într-un joc distractiv, provocându-le să vadă cine poate ajunge prima la mașină.

„A fost uimitor cum ne-a protejat într-un mod care ne-a făcut să ne simțim în siguranță și nu speriate”, a adăugat Eliza.

Aceasta este una dintre amintirile care ilustrează felul în care Prințesa Diana avea un mod natural de a proteja copiii și de a transforma situații potențial stresante în momente plăcute și sigure pentru cei mici. Gemenele au povestit că, în copilărie, nu înțelegeau pe deplin importanța și expunerea publică a mătușii lor, dar au simțit durerea uriașă a pierderii odată ce au devenit mai mari.

Moartea Prințesei și impactul asupra familiei

Tatăl lor, Charles Spencer, a fost profund afectat de moartea surorii sale și a declarat, la scurt timp după tragicul accident, că „întotdeauna a crezut că presa o va ucide în cele din urmă pe sora” sa. Contele Spencer era acasă în Cape Town când a aflat de moartea Dianei și a zburat imediat în Marea Britanie pentru a participa la funeralii. Fetele sale, Amelia și Eliza, erau prea mici pentru a participa. Charles Spencer i-a adus surorii sale un omagiu emoționant la Westminster Abbey.

Mai târziu, Eliza a dezvăluit că atunci când tatăl ei i-a spus despre moartea mătușii, ea a crezut că este o poveste prea tristă pentru a fi reală. „Dar nu în viața reală, tati”, a spus Eliza, convinsă că este vorba despre un basm. Abia mai târziu, fetele au înțeles cu adevărat amploarea pierderii lor.

Deși au crescut departe de atenția publică, Eliza și Amelia Spencer și-au comemorat mătușa în moduri speciale. În 2007, au participat la Concertul pentru Prințesa Diana organizat la Wembley, precum și la slujba de comemorare de 10 ani din Capela Gărzilor. „A fost o modalitate de a o sărbători și de a ne aminti de ea”, a spus Amelia Spencer.