Cât de diabolică era Elena Ceaușescu. ”România va creşte la aproape 40 de milioane de oameni. Va fi cu totul diferit atunci!”

Autor: Alexandra Chivu - 11:46, 15 iul. 2019
Cât de diabolică era Elena Ceaușescu

Elena Ceaușescu a avut ambiția de a fi considerată om de știință, se dorea ”regină” peste 40 de milioane de români, a urât toate femeile din preajma dictatorului și le-a lăsat fără loc de muncă, a schimbat destine și a încercat să își convingă soțul să treacă la măsuri dure pentru a-i împlini dorințele.

Cât de diabolică era Elena Ceaușescu

Ani la rândul, Elena Ceaușescu a fost considerată de românii care au prins vremea cuplului drept unul dintre cele mai diabolice personaje ale vremii. De altfel, nu numai atitudinea deloc spășită o poziționa astfel în sufletele românilor, ci și acțiunile sale, fiind acuzată că ar fi stat în spatele multor decizii dezastruoase luate de Nicolae Ceaușescu. Mai clar, la mijlocul anilor 1980, fostul șef al spionajului românesc, Ion Mihai Pacepa, făcea dezvăluiri despre cuplul de la putere. O serie de articole semnate atunci de fostul general de Securitate au fost păstrate cu sfințenie printre notele informative desecretizate, din arhivele Agenției Centrale de Informații(CIA).

Într-unul dintre ele, Pacepa susținea că Lenuța încerca să își convingă soțul să facă legislația mai riguroasă decât era deja în privința avorturilor. În acel moment, fusese dat Decretul 770/1966, ce a deschis calea închisorii pentru femeile care își provocau avortul ”ilegal” și pentru aceia care le-ar ajuta în această operațiune. Conform planurilor Elenei Ceaușescu, fiecare familie de români trebuia să fie obligată să aibă cel puțin 4 copii.

Lenuța a vrut o țară cu 40 de milioane de români

Schema diabolică gândită de soția dictatorului a fost gândită și expusă la un pahar de șampanie, după întoarcerea de la o recepție și o cină oferită de primarul orașului New Orleans, în timpul vizitei din 1978 din Statele Unite. ”Am avut o discuție interesantă cu primărița(n.r. soția primarului). Știi, Nicule? Sunt oameni serioși. Nu vor avorturi. Primărița a spus că este o mișcare anti-avorturi în toată Louisiana și că Biserica Catolică joacă un rol important în ea”, a spus Elena, golindu-și paharul dintr-o înghițitură.

Cât de diabolică era Elena Ceaușescu. ”România va creşte la aproape 40 de milioane de oameni. Va fi cu totul diferit atunci!”
Lenuța, diabolică până în măduva oaselor

”Biserică sau nu, ți-am spus de multe ori, Nicule, că ar trebui să semnezi un decret prezidențial prin care să interzici avorturile în România și să obligi fiecare familie să aibă cel puțin patru copii”, a mai spus soția lui Ceaușescu. ”România va crește la aproape 40 de milioane de oameni. Va fi cu totul diferit atunci”, a concis aceasta, replică ce i-a fost tăiată de dictator cu ”Femeie, fii serioasă, mai taci”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI