Cât de bogată este Nadia Comăneci, de fapt. Pensia uriașă pe care o încasează de la statul român VIDEO

de: Ștefan R. Apostol
06 08. 2024

Pentru orice român care are ceva habar de lumea sportului, știe cine este Nadia Comâneci. Legenda gimnasticii nu mai are nevoie de nicio prezentare. În scnhimb, sunt puțini cei care știu cât de bogată este Nadia Comăneci, de fapt, precum și care este pensia uriașă pe care o încasează de la statul român.

Nadia Comăneci, de la sportiv de geniu, la legendă

Considerată a fi sportiva secolului XX, Nadia Comăneci a fost și va rămâne unul din cele mai importante simboluri românești, pe lângă multe alte nume importante.

Așa cum un Petrache Poenaru a reinventat modul în care scriem, sau un inginer ca Anastase Dragomir, cel care avea să schimbe noțiunea de scaun ejectabil, azi regăsit în avioane, tot așa Nadia Comăneci a schimbat modul de arbitraj și de notare a gimnaștilor, după Jocurile Olimpice de la Montreal.

De la copila de 14 ani care primea prima notă de zece din lume, azi vorbim de o Nadia Comăneci, legenda, ajunsă la 62 de ani, departe de România, dar cu o familie frumoasă și o avere pe măsură.

Cât de bogată este Nadia Comăneci, de fapt

Toți o cunosc, mulți au avut ocazia să o vadă evoluând în marile competiții mondiale, iar generația tânără o cunoaște și o admiră pentru tenacitatea, dar puțini sunt cei care știu cât de bogată este Nadia Comăneci, de fapt.

De mai bine de 28 de ani, este căsătorită cu un alt fost atlet, Bart Conner, având și un fiu în urma mariajului. Dar, pe lângă diversele activități în domeniul sportiv, cei doi au reușit să-și construiască și o avere considerabilă.

În toți acești ani, Nadia a obținut o diplomă în educație sportivă și este în prezent un antrenor de gimnaste în devenire. Afacerea ei legată de gimnastică este Perfect 10 Productions, iar conform datelor apărute în urmă cu un an, Nadia Comăneci are o avere netă de 10 milioane de dolari.

Care este pensia uriașă pe care o încasează de la statul român

La această sumă se adaugă și restul câștigurilor pe care cei doi le au di afacerea lor, estimat ela aproximativ 25 milioane de dolari, o casă de peste 300 de metri pătrați, precum și o caă de vacanță în însorita California, în valoare de 2 milioane de dolari.

Pe lângă aceste sume considerabile, statul român îi plătește Nadiei Comăneci o pensie specială, în valoare totală de 13.500 de lei, banii fiind acordați pentru toate meritele sportive deosebite din anii de activitate.

Recordurile realizate de legenda gimansticii românești

La Jocurile Olimpice din 1976, ea a devenit prima femeie care a obținut o notă perfectă de 10,0. În 1977, de cinci ori medaliată cu aur la Jocurile Olimpice și-a spulberat titlul european.

Recordul ei de a fi cea mai tânără campioană olimpică din toate timpurile este încă nemișcat la această dată. Prestațiile și notele perfecte de 10 au continuat și la Jocurile Olimpice de vară din 1980.

A câștigat un total de patru medalii la Campionatele de gimnastică artistică și nouă medalii olimpice.