Cât de bogat este Elon Musk, de fapt. Averea lui va ajunge la o sumă astronomică până în 2027
După cum bine se știe, Elon Musk este unul din cei mai vizibili milionari ai momentului. Dar, conform celor mai recente estimări, averea lui va ajunge la o sumă astronomică până în 2027. Hai să aflăm, așadar, cât de bogat este Elon Musk, de fapt.
Cele mai recente rapoarte arată cât de bogat este Elon Musk, de fapt
Este celebru, deține cea mai mare fabrică de mașini electrice, are deja și o companie care vrea să cucerească spațiul cosmic. Dar, ceea ce puțină lume știe, este că Elon Musk, în vârstă de 53 de ani, este în prezent cea mai bogată persoană din lume, cu o valoare netă de 251 de miliarde de dolari, conform Bloomberg’s Billionaires Index.
Dar, conform celor mai recente rapoarte, averea sa nu se va opri aici. O recentă analiză realizată de Informa Connect Academy, arată că averea lui va ajunge la o sumă astronomică până în 2027, având o creștere cu o rată medie de 110% pe an.
Concret, asta înseamnă că, dacă averea sa continuă să crească în același ritm, Elon Musk ar putea depăși orice alt miliardar al momentului în următorii trei ani, conform constatărilor.
Averea lui va ajunge la o sumă astronomică până în 2027
Același raport, intitulat „2024 Trillion Dollar Club”, plasează afacerea lui Musk cu mașini electrice Tesla la o valoare de piață de 669,3 miliarde de dolari, iar rata sa de creștere este, de asemenea, extrem de ridicată.
Estimările arată un procent de 173,3% pe an, conform Informa Connect Academy, ceea ce înseamnă că numai afacerea Tesla ar putea depăși 1 miliard de dolari până anul viitor.
Deloc surprinzător, primele două cele mai bogate companii evaluate de raport au fost Microsoft, cu 3,4 miliarde de dolari și Apple, cu o valoare estimată la 3,3 miliarde de dolari.
Cei doi giganți tehnologici au atins pragul de trilioane de dolari în 2019 și, respectiv, 2018. Informa Connect Academy l-a estimat pe fondatorul conglomeratului de afaceri indian Gautam Adani ca fiind al doilea cel mai aproape de a deveni un triliardar.
Elon Musk, unul din cei mai controversați oameni de afaceri ai acestui secol
Printre celelalte afaceri ale lui Musk se numără producătorul de nave spațiale SpaceX, firma de neurotehnologie Neuralink și The Boring Company, fostă filială a SpaceX, dar acum propria sa companie de construcție de tuneluri.
De când multimiliardarul a cumpărat Twitter pentru aproximativ 44 de miliarde de dolari la sfârșitul anului 2022, redenumindu-l curând „X”, acesta a provocat în mod repetat controverse, inclusiv cerându-și scuze pentru susținerea unei teorii a conspirației antisemite și spunându-le agenților de publicitate care au părăsit platforma.
Cel mai recent, o dispută cu Curtea Supremă din Brazilia a dus la interzicerea „X” în această țară. De asemenea, el i-a luat un interviu în direct fostului președinte Donald Trump pe platformă, după ce și-a declarat sprijinul pentru candidatura acestuia la realegere.
Donald Trump îl vrea pe Elon Musk în guvernul său
Ba mai mult, Donald Trump își prezenta recent planul de a preda practic controlul guvernului finanțatorilor săi bogați, dacă va fi ales, spunând că îl va angaja pe Elon Musk pentru a conduce o nouă agenție axată pe eficiența guvernului.
„Voi crea o comisie de eficiență guvernamentală însărcinată cu efectuarea unui audit financiar și de performanță complet al întregului guvern federal”, a declarat Trump în timpul unui discurs la Clubul Economic din New York, adăugând că Musk „a fost de acord să conducă acest grup de lucru”.
Din informațiile furnizate de surse apropiate campaniei electorale ale lui Donald Trump reiese că Elon Musk i-a prezentat comisia lui Trump luna trecută, în timpul conversației lor pe „X”.
„Cred că ar fi grozav să avem o comisie de eficiență guvernamentală care să se asigure că banii contribuabililor sunt cheltuiți într-un mod bun”, a declarat Musk.
După acest anunț, multe voci democrate, și chiar republicane, spuneau că ideea ca Elon Musk să conducă vreo entitate axată pe eficiență este „tulburătoare, având în vedere cât de ineficient și haotic pare să își conducă companiile”.