Cât curent consumă lunar, de fapt, un cuptor cu microunde. Greşeala care poate mări factura la energia electrică

Cât curent consumă lunar, de fapt, un cuptor cu microunde. Greşeala care poate mări factura la energia electrică
Ce greșeală fac mulți români atunci când folosesc cuptorul cu microunde

Cuptorul de microunde este preferat de mulți români în momentul în care timpul este unul limitat, iar alimentele trebuie să fie încălzite pentru a avea un gust cât mai bun. Totuși, cât consumă un astfel de dispozitiv?

Folosești cuptorul cu microunde? Află cât consumă

Mulți cumpărători vor să afle ce putere are cuptorul cu microunde înainte de a-l achiziționa. Bineînțeles, preferințele diferă de la caz la caz, mai ales pentru că unele persoane vor să îl folosească pentru rețete simple, în timp ce altele preferă să lucreze cu alimente precum carnea.

Anumite dispozitive sunt dotate cu funcții în plus pentru a face treaba oamenilor care preferă să folosească cuptoare cu microunde mult mai ușoară. În timp ce facturile de curent devin din ce în ce mai mari, mulți se întreabă, de fapt, dacă este bine să mai folosească aceste mici ajutoare.

Totul depinde de modul în care este folosit acest dispozitiv, mai ales pentru că poate să fie dotat cu grătar sau convector. Cu acestea fiind spuse, indicatorii sunt în intervalul de 0,5 și 1,5 kW pentru funcția de microunde, în timp ce aceștia se situează între 1,5 și 2,8 dacă este folosit și grătarul.

Tot ce trebuie să știi despre cuptorul cu microunde

De asemenea, dacă este implicat și un convector, atunci consumul de energie o să crească de la 2 kW până la 3 kW, ținând cont că și ventilatoarele instalate în carcasă joacă un rol important atunci când vine vorba despre consumul de energie.

Consumul de energie se schimbă și în funcție de alimentele gătite, mai ales pentru că trebuie să se folosească diferite funcții pentru a pune pe masă un produs delicios, cald, sau pentru a pregăti anumite alimente pentru a le introduce într-o rețetă preferată de cei dragi.

În cazul în care alimentele sunt încălzite la temperatura camerei, cuptorul cu microunde o să consume 0,1 kilowati, în timp ce este nevoie de 0,2 până la 0,4 kilowati pentru funcția de decongelare. Totuși, dacă poftești la o ciorbă fierbinte, dispozitivul o să consume 0,7 kW.

Ce greșeală fac mulți români

De asemenea, dacă te grăbești, gătitul cu viteză mare o să ducă la 0,9 kilowati. Cuptorul cu microunde consumă de la 1,5 până la 4 wați și în momentul în care este pus în modul standby, așa că încearcă să te ferești de acest lucru și să îl folosești doar când este nevoie pentru ca factura să nu fie prea mare.

Cuptorul cu microunde poate să fie dotat cu diferite funcții, dar cantitatea de energie folosită o să crească dacă se optează pentru ele. Puiul crocant este delicios, dar nu se face așa de ușor! Dacă visezi la acest aliment, dispozitivul tău o să consume de la 0,9 la 2 kW dacă este PETN.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI