Cât costă un tricou imprimat cu Nadia Comăneci pe el. Orice român își permite să plătească atât

de: Ștefan R. Apostol
26 07. 2024

Pentru toți românii, Nadia Comăneci este „zeița de la Montreal”, prima sportivă care primea nota 10. De atunci au trecut 48 de ani, iar astăzi rămâne una din cele mai mari atlete ale secolului XX. În acest context, este o mândrie să ai un tricou cu chipul acesteia, dar puțini știu, de fapt, cât costă un tricou imprimat cu Nadia Comăneci pe el.

Pe 18 iulie 1976, lumea se oprea în loc. Nadia lua prima notă de 10

Era o zi de 18 iulie 1976, la Jocurile Olimpice de vară de la Montreal. În țară toată lumea aștepta cu sufletul la gură una din primele transmisii LIVE de aici, iar cel care avea să comenteze prestațiile lottului de gimnastică era regretatul Cristian Țopescu.

În acel lot se afla și o tânără de doar 14 ani, Nadia Comăneci, în care mulți din cei aflați la Montreal nu vedeau o amenințare. Dar, în acea zi de iulie a anului 1976, puștoiaca de doar 14 ani avea să devină prima gimnastă care a primit o notă perfectă de 10 din partea juriului olimpic pentru performanța sa la barele inegale și, câteva momente mai târziu, la bârnă.

Notele perfecte au schimbat lumea gimnasticii. Ea avea să o mai facă de încă cinci ori la Montreal. Tânăra a fost vedeta Jocurilor cu trei medalii de aur, urmate de încă două în 1980, toate sub îndrumările antrenorului Bela Karolyi.

„Acea notă m-a adus în atenția lumii întregi, pentru că nimeni nu știa de mine înainte de acel moment.

Probabil că dacă ați citit pe Wikipedia, pentru că voi, cei care azi îmi luați interviul, nu ați trăit clipa aceea pe viu, ați văzut că aparatul nu a fost capabil să scrie 10. Cea mai mare notă pe care o recunoștea era 9,95, așa că mi-au pus nota 1,00.

Acela a fost detaliul pentru care le-a trezit oamenilor interesul – cine eram, de unde veneam, unde era România? Și totul a luat amploare de la o zi la alta”. a spus Nadia.

Includerea în „International Gymnastics Hall of Fame”, și fuga în SUA

În total, Nadia Comăneci a câștigat 21 de medalii de aur în competițiile mondiale, devenind astfel una din cele mai mari și mai bune sportive ale secolului XX și primul sportiv român inclus în „International Gymnastics Hall of Fame”.

Dar, după retragerea din competiții, și după o perioadă în care a activat înc adrul Federației Române de Gimnastică, cu doar o lună înainte de evenmentele din Decembrie 1989, în noapte de 27 spre 28 noiembrie fugea din țară, revenind încă odată în atenția presei mondiale, după ce ajungea în SUA, cerând azil politic.

Fuga sportivei avea să genereze un adevărat val de comentarii, având un efect extrem de important asupra modului în care era acum văzută România, precum și familia de dictatori.

Cât costă un tricou imprimat cu Nadia Comăneci pe el

Căsătorită din 1996 cu Bart Conner, Nadia a reușit să-și clădească o nouă carieră dincolo de ocean, iar imaginea ei este și astăzi la fel de bine văzută, ca și acum 48 de ani, când primea nota perfectă.

Așa cum spuneam, toată presa din 1976 o numea „Zeița de la Montreal”, iar astăzi Nadia a decis să beneficieze de pe urma acestei titulaturii, lansând recent în parteneriat cu un important brand de haine sportive, o colecție de tricouri, și nu numai, exact sub acest nume.

(foto: Zara)

Împreună cu designerii de la Zara, sportiva a lansat această colecție, printre obiectele de îmbrăcăminte regăsindu-se și tricouri cu figura sa imprimată

Așa că, dacă ești fan și vrei să știi cât costă un tricou imprimat cu Nadia Comăneci pe el, tot ce ai de făcut este să cauți colecția „Zeița de la Montreal”, și vei afla direct de pe site-ul acestora. Din catalogul colecției, aflăm că un astfel de tricou costă 109,90 lei, și vine în mai multe mărimi.