Cât costă trei zile în Delta Dunării pentru doi adulți și un copil. Prețurile la mâncare te sărăcesc

de: Corina Oprea
03 08. 2023

Ne aflăm în plin sezon estival, iar luna august este perioada în care majoritatea își stabilesc vacanțele. În mare parte, oamenii optează pentru litoral, dar sunt și turiști care merg în Delta Dunării, în speranța că vor avea parte de liniște și prețuri mici.

Dacă de liniște te poți bucura în voie, la capitolul tarife vei avea surprize neplăcute. Prețurile la mâncare sunt extrem de mari, deloc departe de cele de la mare. Află cât te costă trei zile în Deltă, alături de partener și copil.

Prețuri surprinzătoare în Delta Dunării

Sunt tot mai mulți turiști care aleg să meargă vara în Delta Dunării, având în vedere că este mai multă liniște decât pe litoral. Până acum, și prețurile erau ceva mai mici, dar situația s-a cam schimbat în ultima perioadă.

Găsiți o gamă variată de opțiuni de cazare, de la pensiuni și hoteluri la cabane tradiționale și case de vacanță, astfel încât puteți alege în funcție de preferințe și buget. O turistă a dezvăluit că, pentru trei nopți, a plătit 1500 de lei pentru doi adulți și un copil.

Acest tarif probabil ar fi fost pe jumătate în anii trecuți, dar pur și simplu a explodat sezonul acesta.

Cât despre mâncare, un meniu complet ar ajunge undeva la 170 de lei, dar și aici au existat schimbări radicale. O ciorbă a ajuns să coste 32 de lei, prețul fiind aproape dublu față de anii precedenți, când mâncai un borș bun cu 15-20 de lei.

„Cazarea pe trei nopți este în jur de 1.500 de lei. O porție de ciorbă este în jur de 32 de lei iar peștele costă în jur de 40 de lei, icrele 35 de lei cu legumele lângă. O bere 18 lei, iar de exemplu, un crab pe plită costă 30 de lei și salatele în jur de 28-33 de lei.

Deci, un prânz cu tot ce cuprinde, adică, o apă, mâncarea, cafea și o bere, ar costa aproximativ 160-170 de lei”, a spus o turistă.

Te-ar putea interesa și: Cât a plătit un român pe o bere în Mykonos, în 2023. Preţul e revoltător, cât costă un gyros

Turista ne-a dezvăluit, totuși, că a fost foarte încântată de mâncarea ce a avut un gust de-a dreptul special. Toate preparate testat au surprins-o plăcut:

„Ne-am luat icre și salată de vinete, roșii. După icre ne-am luat șalău cu risotto și borș de pește tradițional. Mâncarea arată foarte bine, ne-am luat și niște papanași”

De ce să alegem Delta Dunării ca destinație de vacanță

În afara prețurilor care au explodat în ultima vreme, Delta Dunării are o mulțime de locuri frumoase și oferă experiențe de neuitat. Există o mulțime de motive pentru care ar trebui să alegem această destinație pentru vară.

Delta Dunării oferă un peisaj spectaculos, cu canale încântătoare, lacuri și păduri de stuf. Plimbările cu barca prin canalele înguste și liniștite vă vor oferi o experiență relaxantă și memorabilă.

În Delta Dunării, puteți vedea o mare varietate de specii de animale și plante, unele dintre ele fiind rare sau pe cale de dispariție. Aici trăiesc cai sălbatici, șacali, pelicani, lebede și multe alte animale fascinante, dar și păsări rare.

Delta Dunării are o bogată istorie și cultură, cu numeroase sate pescărești tradiționale și muzee locale ce vă permit să explorați tradițiile și obiceiurile locale.