Taxiul se scumpește: cât costă acum în București și de ce s-a mărit prețul

de: Diana Radu
02 11. 2018

Dacă ești adeptul transportului cu taxiul în București va trebui să plătești mai mult. Astfel, tariful „de vis” la 1,39 lei pe kilometru a rămas în trecut.

Dacă pentru o cursă din Drumul Taberei până la Universitate prețul era de aproximativ 12 lei, cu noul tarif vei avea de plătit cel puţin trei lei în plus. Și asta nu-i tot.

Din 2 noiembrie, tariful minim pe kilometru s-a scumpit cu 30 de bani, adică de la 1, 69 lei a ajuns la 1,99 lei. Această scumpire nu s-a pus în practică încă în toate companiile de taxi, dar urmează.

Schimbarea a fost adoptată de multe dintre companiile de taximetrie, iar unele firme au implementat deja și un preț pentru cursele de noapte, de cel puțin 2,29 lei pe kilometru.

Motivul invocat de companiile de taximetriști sunt prețul crescut al carburanților și majorarea salariilor. Mai intră pe listă și cheltuielile pentru întreținerea mașinilor.

Creșterea se face în timp ce călătorii consideră că pentru actualele condiții și pentru modul în care sunt tratați, nu merită un tarif crescut. Ceea ce era cumva de așteptat. Taximetriștii vor practica prețuri mai mari, dar în București nu mai sunt singurii. Mai sunt serviciile ca Uber și Taxify cu tarife mai mici și servicii mai apreciate.

Ultima scumpire de acest fel a avut loc anul trecut, când tariful minim pe kilometru, agreat de cele mai multe dintre companii, a fost stabilit la 1,69 lei.