Cât costă să îți încarci bateria telefonului mobil, de fapt. Suma e uluitoare

Cât costă să îți încarci bateria telefonului mobil, de fapt. Suma e uluitoare
Banalul încărcător de telefon mobil nu este o problemă de consum

Toți avem în buzunar, cel puțin, un telefon mobil. Fie că este unul din generații mai vechi, fie unul smart, în ambele cazuri bateria ne lasă, uneori chiar foarte repede. Ceea ce ni se  pare banal, și anume să încărcăm telefonul, cu ajutorul unui încărcător, bineînțeles, s-ar putea să ne coste mai mult decât am crede, sau nu. Consumul unui banal încărcător de telefonbanal încărcător de telefon mobil poate deveni o problemă, în timp, mai ales dacă uităm să-l scoatem din priză? Rămâne să aflăm în următorul material.

„Vampirii energetici” din casa ta

Așa cum scriam recent într-un alt material, legat de televizoarele din casa noastră, există teoria vampirilor energetici. Nu vă speriați, nu va veni nimeni să vă sugă sângele ca celebrul personaj al lui Bram Stoker, Dracula. Este vorba despre toate device-urile pe care le avem în casă și care, din diferite motive, nu le folosim permanent, sau le folosim, dar  le lăsăm în stand-by.

Un vampir energetic este un dispozitiv care continuă să folosească energie și să consume energie, chiar și atunci când este oprit. Ele pândesc în casa ta, luând forma unui încărcător de telefon mobil, a cablurilor, a cablurilor de computer și a vaselor de cafea. Aceste ventuze de energie fantomă pot reprezenta până la 20% din factura lunară la electricitate.

Banalul încărcător de telefon mobil nu este o problemă de consum

Vampirii energetici” pot fi o sursă de alimentare externă, o banală telecomandă, un afișaj continuu (inclusiv un LED), cum ar fi un ceas, sau chiar banalul încărcător de telefon mobil. Cum poți opri vampirii energetici? Răspunsul este foarte simplu.

Deconectați aparatele și electronicele, banaul încărcător de telefo mobil și sistemele de jocuri video, atunci când nu sunt utilizate. Folosiți prize de alimentare care vor opri toate aparatele, televizoare, cutii prin cablu/satelit și playere DVD, sau electronice, toate echipamentele informatice, conectate la ele. Opriți routerele, imprimantele și alte echipamente periferice de computer atunci când nu sunt utilizate.

Dacă vă întrebați cât costă energia electrică necesară pentru a încărca un smartphoneîncărca un smartphone pe parcursul unui an, este foarte simplu de aflat. Se poate monta un ceas de verificare în priza unde avem încărcătorul, astfel vom afla că un consum mediu al unui încărcător de telefon mobil este între 2,7 până la 3,7 watti, media celor doua consumuri fiind de 3,2 wati.

Consumul total pe an era în jurul a 1 leu pe an, dar acum, odată cu creșterea prețurilor, poate ajunge undeva la puțin peste 1 leu. Deși, după 2010, un încărcător de telefon mobil nu prea mai consumă, aprape deloc, asta nu înseamnă că este bine să-l țineți permanent în priză. Nu de puține ori l-ați simțit puțin încălzit, odată scos din priză.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI